StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA: SQUARE - FUTSAL DINAMO (19 SATI)

SVI U GOSPINO POLJE Square, Split Tommy i Novo vrijeme kontra Futsal Dinama i ostalih!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
16. ožujka 2018. - 13:25

Čitava malonogometna Hrvatska gleda ovog petka prema Gospinom polju. Nema zanimljivije utakmice šestog kola nastavka u prvom razredu od ogleda između Squarea i Futsal Dinama. Domaćin je sedmi, prvi ispod crte doigravanja za prvaka i gori od želje da prijeđe tu granicu, a gost je lider, koji želi zadržati svoju poziciju. Split Tommy, koji je prvi ispod zagrebačkih 'Plavih' za kojima zaostaje dva boda, bit će, naravno, najveći navijač Squarea (kao i Novo vrijeme koje ima pet manje od Futsal Dinama), a gotovo svi ostali klubovi koji su na pozicijama između četvrtog Vrgorca (26 bodova), a poviše Squarea (21 bod), pa i oni koji su ispod i računaju na doigravanje, bit će za Futsal Dinamo. Ispada da će svi osim zadnjeg Potpićana, možda i predzadnje Uspinjače, 'biti u Gospinom polju'.

- Ha, ha, i nama je to baš zanimljiva utakmica. Ako bi iznenadili, napravili bi veliki korak prejma doigravanju. Naravno, kad bi mi to uspjeli, kako bi osim nas najzadovoljniji bio Split Tommy jer kad se gleda raspored do kraja lige ovo je posljednji pravi ispit Dinama u gostima. Imaju još domaću utakmicu s Novo vrijeme Apfel, ali tu utakmicu igraju kod kuće, pred svojim navijačima... Naravno, kako se Split Tommy nada da ćemo mi iznenaditi, pa i Novo vrijeme, tako se ostali nadaju da nećemo. Priželjkuju pobjedu Dinama. Mi priželjkujemo da će slaviti domaćin, tj. mi – raspoložen je Antun Toni Bačić, trener Squarea. Kako i ne bi kad je njegova momčad dobila tri od pet utakmica ovog proljeća, šest od zadnjih devet te se uključila u borbu za doigravanje.

- Uoči utakmice s liderom u Gospinom polju pritisak nije ni približno onakav kakav je bio uoči utakmice s Brodom 035 u prvom dijelu prvenstva, utakmice koju smo igrali nakon pet poraza u nizu i koja je bila, 'ili, ili'. Nakon toga smo krenuli sa začelja prema sredini. Razlog zbog čega nije takav pritisak je vrlo jednostavan. U utakmici s Futsal Dinamom mi možemo samo dobiti. Ne možemo izgubiti. Gost je favorit. Po prikazanom pokazao je uistinu najviše. Zbog toga je ovo možda i najlakša utakmica sezone kod kuće, lakša nego što je bila prethodna utakmica u Gospinom polju protiv Split Tommyja (poraz 4:2) jer nama ne odgovara stil igre zagrebačkih 'Plavih', protiv njih nam je teže nego protiv Split Tommyja. Ali, naravno, pokušat ćemo uz pomoć navijača iznenaditi – istaknuo je Bačić, najmlađi prvoligaški trener.

Square bi večeras trebao biti kompletan iako Tomislav Bevanda, Igor Leovski i Hrvoje Cvjetković nisu sto posto zaliječili ozljede. Futsal Dinamo stiže bez pivota Hrvoja Penave, koji ima tri žuta kartona. Penava dijeli minutažu na pivotu s Mihovilom Prgometom. Izostanak Matije Capara nitko ne spominje jer je već duže vrijeme Futsal Dinamo bez njega, kao i Square bez makedonskog reprezentativca Adrijana Micevskog.

Nema dileme kako će se mnogi zaputiti večeras prema Gospinom polju, a tko ne može - izravan prijenos je na Libertas televiziji. Najzanimljiviji ogled 17. kola počinje u 19 sati.

POREDAK
1. Futsal Dinamo 42 boda, 2. Split Tommy 40 bodova, 3. Novo vrijeme Apfel 37 bodova, 4. Vrgorac 26 bodova, 5. Crnica 25 bodova, 6. Osijek Kelme 24 boda, 7. Square 21 bod, 8. Alumnus 19 bodova, 9. Nacional Zagreb 18 bodova, 10. Brod 035 15 bodova, 11. Uspinjača 11 bodova, 12. Albona Potpićan '98 2 boda.

 

17. kolo
Petak, 16. ožujka, Dubrovnik: Square – Futsal Dinamo, Labin: Albona Potpićan '98 – Nacional Zagreb, Osijek: Osijek Kelme – Crnica, Zagreb: Uspinjača – Novo vrijeme Apfel, subota, 17. ožujka, Vrgorac: Vrgorac – Brod 035, nedjelja, 18. ožujka, Zagreb: Alumnus – Split Tommy.

19. travanj 2024 04:16