StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PRVI PUT U POVIJESTI KLUBA Pjeva Square u sav glas: 'Zagreb, Zagreb, najljepši meni si grad'

10. ožujka 2018. - 23:03

Ide Squareu u Zagrebu, ide, baš ide ove sezone. Kako mu ide nema druge nego da uz himnu kluba počne pjevat hit legendarnog Iva Robića: 'Zagreb, Zagreb, najljepši meni si grad'. Dobio je u glavnom gradu čak tri utakmice ove sezone, i to u nizu. Napravio nešto što se ne pamti u klupskoj povijesti.

Nakon poraza 7:2 od Futsal Dinama, prvo je iznenadio Alumnus u zadnjem kolu prvog dijela sa 4:0, pa Uspinjaču na startu drugog dijela sa 4:1, a sad je slavio i protiv Nacionala sa čistih 5:0. Dobro, nije to onaj Nacional iz prvog dijela. U Lučkom, Domu Nacionala, odavno je sve pošlo naopako. Nema više nikoga tko je žario i palio ne samo hrvatskim dvoranama, već i europskim. Neki dan su se jedva skupili za gostovanje u Vrgorcu. Čak je zaigrao donedavni izvršni direktor Nacionala Petar Anić te, isticalo se, pružio je solidnu partiju s obzirom da ne igra i ne trenira.

I kad je takva situacija, namirisao je Square kako bi mogao do tri boda protiv još uvijek aktuanog prvaka. Krenuo svom snagom te već u 2. minuti došao do vodstva. Pogodio je kapetan Hrvoje Cvjetković. Šest minuta poslije već je 2:0. Sad je mrežu Nacionala zatresao Antonio Konsuo. U nastavku isto je uspio u 28. minuti Igor Leovski. Minutu poslije Borna Tikvica mijenja rezultat na semaforu - 0:4. U 38. minuti isto je uspio Marko Kuraja - za konačnih 0:5!

Tri boda su tu. Treća trica u nastavku prvenstva momčadi trenera Tonija Bačića. Ukupno sedma pobjeda ove sezone. U Zagrebu ove sezone: Domaći - Square 3:9 u bodovima te pogodak razlika 8:15! U 16. kolu Crnica je dobila Brod 035 kod kuće, Osijek Kelme je bio bolji od Uspinjače... Uglavnom, Square sad ima 21 bod. Nije 'unutra' jer posljednje šesto mjesto, koje vodi u doigravanje, drži trenutno Osijek Kelme s 24 boda, peta Crnica ima 25 bodova... Još je šest kola do kraja. U igri je 18 bodova.

Idući suparnik Squarea je Futsal Dinamo, koji se sa Split Tommyjem tuče za prvo mjesto, poziciju broj jedan u doigravanju. Eto nove poslastice u Gospinom polju. Gdje ste u petak, 16. ožujka u 19 sati?

19. travanj 2024 05:57