StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

ANTE DELIJA IDE U JAPAN Napokon, nakon gotovo tri godine od loma potkoljenice, vraća se u ring: 'Došlo je vrijeme za nove izazove!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
8. ožujka 2018. - 09:54

Napokon došlo vrijeme za nove izazove. Čast mi je i veselim se svom skorom nastupu na RIZIN-u. Idemo u nove pobjede – napisao je na svom Facebook profilu Ante Delija te potvrdio kako se nakon gotovo tri godine i loma potkoljenice u meču s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem, vraća u ring. 27-godišnji član Gladiatora borit će se 6. svibnja na priredbi RIZIN 10 u Fukuoki. Protivnik će mu biti Brazilac Ricardo Prasel.

Delija je suradnju s japanskom promocijom dogovorio za vrijeme novogodišnjeg nastupa u Japanu Mirka Filipovića, koji je 'glavni krivac' što je Dubrovčanin dobio tu priliku. U nekoliko navrata Delija je bio sparing partner našem najboljem borcu.

Ukupno 17 profesionalnih borbi imao je do danas Delija. Upisao je 14 pobjeda. Pamti se njegov uspjeh protiv Ricca Rodrigueza, bivšeg UFC-ovog prvaka. S druge strane Prasel, visok 205 centimetara i težak 110 kilograma, ne zna za poraz. Ima čistih 9/0 (8 predaja i 1 nokaut). Naglašava se kako su mu specijalnost poluge na noge i gušenja kojima je ubilježio svih osam pobjeda prisiljavajući protivnike na predaju.

Debi među profesionalcima Delija je imao u siječnju 2011. kada je u Splitu pobijedio Sašu Lazića.

23. travanj 2024 15:14