StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

MARIJA TOLJ Atletičarka iz Orebića osvojila već treći naslov državne prvakinje u 2018. godini!

26. veljače 2018. - 13:14

Novi uspjeh Marije Tolj. Atletičarka iz Orebića osvojila je naslov seniorske dvoranske prvakinje Hrvatske u bacanju kugle. Do zlata stigla je u Zagrebu na prvom natjecanju održanom u prvoj atletskoj dvorani u Hrvatskoj s kružnom stazom, koja je izgrađena na Zagrebačkom velesajmu u Paviljonu 1.

Dvorana, koja je površine 9000 kvadrata i otvorena prije neki dan, sastoji se od kružne atletske staze od 200 metara sa četiri trake, šest traka od 60 metara, skakališta za dalj, troskok, vis i motku te bacališta kugle. Na teleskopskim tribinama je mjesta za 300 gledatelja. Ukupna vrijednost investicije je oko 16 milijuna kuna.

Tolj, 17-godišnja članica Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac te hrvatska reprezentativka, naslov seniorske prvakinje Hrvatske u bacanju kugle osvojila je hitcem od 14 metara i 37 centimetara.

Podsjetnik, 2018. godinu Tolj je počela naslovom državne prvakinje u bacanju kugle na juniorskom dvoransko Prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Rijeci krajem siječnja. Sedam dana poslije, na istom mjestu, kuglu je bacila najdalje i na mlađe seniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske, a sedam dana nakon što je uzela, tj. obranila i drugi naslov državne dvoranske prvakinje u bacanju kugle, Marija Tolj je osvojila broncu na juniorskom dvoranskom prvenstvu Balkana.

25. travanj 2024 01:53