StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PRVA HL Square ostvario četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
23. veljače 2018. - 21:55

Square je dobio Osijek Kelme, izravnog suparnika u borbi za doigravanje za prvaka. S 5:0 nije uzeo samo vrijedna tri boda, već je stekao prednost u slučaju da na kraju bude bodovno poravnat. Osijek Kelme je u prvom dijelu kod kuće bolji od dubrovačkog sastava s 3:2.

Bila je ovo četvrta pobjedu u nizu, a šesta ukupno. Izborena je bez povratnika Tomislava Bevande (ozljeda) uz napomenu kako nema i dalje Adrijana Micevskog, sjajnog Makedonca.

Počelo je s dvije velike prilike gostiju, a oba puta je Zoran Primić bio na pravom mjestu. Istina, druga prilika Osijek Kelmea bila je zicer na zicerima. Andrej Pandurević sam na jednoj stativi, Primić je bio na drugoj. Pandurević je poslao loptu tao gdje je bio vratar Squarea.

Potom, malo uzbuđenja na jednoj, pa na drugoj strani. Olakšanje za domaćina stiglo je u 14. minuti. Blago Gašpar je ostao sam ispred Željka Konrada te uspio poslati loptu u mrežu. Minutu i dvije sekunde prije odlaska na odmor: Blago Gašpar je uputio loptu prema vratima Osijek Kelmea, natrčao je kapetan Hrvoje Cvjetković te su opet domaći krenuli jedni drugima u zagrljaj, a Marin Smoje, trener Osijek Kelmea pozvao minutu odmora.

U nastavku, što smo bili bliže kraju utakmice, Osijek Kelme opasniji, a Zoran Primić bogatiji obranama. Tri minute i 16 sekundi prije kraja novi korak naprijed Squarea. Blago Gašpar je zakucao loptu u gornji lijevi kut gola Željka Konrada. Potom je Primić okrunio dobru utakmicu. Naciljao s gola na gol. Na kraju je s centra na prazan gol isto uspio i Borna Tikvica da sve za Squarea u prvoj domaćoj utakmici u 2018. bude baš za pet!

13. KOLO Square – Osijek Kelme 5:0
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 250. Suci: Josip Knezović i Edo Vulić (obojica iz Splita), treći sudac: Zdravko Kuran, delegat: Mirko Vrcan (Vrgorac).
Strijelci: 1:0 Gašpar (14), 2:0 Cvjetković (19), 3:0 Gašpar (37), 4:0 Primić (38), 5:0 Tikvica (40)
SQUARE: Zoran Primić, Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo, Blago Gašpar, Igor Leovski – Alen Turuk, Borna Tikvica, Haron Džanković, Adriano Darrer, Andro Zarač, Antonio Konsuo, Josip Nebergoj. Trener: Antun Bačić.
OSIJEK KELME: Željko Konrad, Matias Mijić, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Gordan Duvančić – Dario Tot, Ante Kundid, Aleksandar Živanović, Goran Dakić. Trener: Marin Smoje.

Square ide u Makarsku
1. Split Tommy 31 bod, 2. Futsal Dinamo 30 bodova, 3. Novo Vrijeme 28 bodova, 4. Vrgorac 20 bodova, 5.-6. Crnica i Square (utakmica više) po 18, 7. Nacional 16 bodova, 8.-9. Osijek Kelme (utakmica više) i Alumnus po 15 bodova, 10. Brod 035 12 bodova, 11. Uspinjača 11 bodova, 12. Potpićan '98 bez boda. 

U idućem kolu Square ide u Makarsku (Novo Vrijeme).

25. travanj 2024 03:35