StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

JUNIORSKA HL - JUG Pljesak, cvijeće i nove boće za Luku Gašpara, osvajača bronce na EP-u!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
21. veljače 2018. - 10:56

Četiri od šest bodova osvojila je juniorska ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije u srazu s vršnjacima Boćarskog kluba Komiža. U Metkoviću, gdje je Komiža bila u ulozi domaćina, nije bilo pobjednika (11:11), dok je u ogledu u Srebrenom, ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije slavila je sa 14:8.

Uoči obje utakmice pljeskalo se Luki Gašparu, 17-godišnjem Pločaninu, koji je osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u discipline precizno izbijanje. U Metkoviću mu je čestitala dožupanica Žaklina Marević, a u Srebrenom Boćarski savez Dubrovačko-neretvanske županije (tajnik Luko Hendić mu je na poklon uručio nove boće) te legendarni boćar, Vido Beusan (na slici).

Ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije vodeći je sastav južne skupine Hrvatske. Sa četiri boda osvojena protiv Boćarskog kluba Komiža osigurala je dva kola prije kraja ligaškog dijela plasman na završni turnir, ali ne i prvo mjesto, koje u četvrtfinalu za suparnika donosi četvrtoplasirani sastav sjeverne skupine.

U osam utakmica ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije ostvarila je šest pobjeda te po jedan remi i jedan poraz. Ima tri boda više od ekipa Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koja je druga te četiri više od trećeplasirane ekipe Boćarskog saveza Šibensko-kninske županije, koja je odigrala utakmicu manje. Boćarski klub Komiža je četvrta s 10 bodova, Škola boćanja Donat Zadar peta sa 7 bodova, dok je Boćarski centar Sinj, koji je odigrao utakmicu više (devet),  na posljednjem šesto mjestu s 3 boda.

U 9. kolu ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije dočekuje 25. veljače ekipu Boćarskog saveza Šibensko-kninske županije, a u posljednjem, 10. kolu, 17. ožujka, gost je ekipe Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije.

Izborili 4 boda protiv ekipe iz Komiže
Za ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije protiv Boćarskog kluba Komiža igrali su: Stijepo Batinić, Marko Batinić, Antonio Šabadin, Dario Dujmović, Matko Pendo, Luka Gašpar, Vjeko Haićman, Dominik Batinić i Petar Sambrailo.

20. travanj 2024 07:13