StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KUP HRVATSKE Nakon Porto Tolera u osmini finala ispao i Square

18. veljače 2018. - 19:48

Square je ispao iz Kupa Hrvatske. Poražen je u osmini finala na penale u Petrinji od drugoligaša Petrinjčice. Večer prije slavio je u Zagrebu protiv Uspinjače, odigrao vrlo dobru utakmicu na startu drugog dijela sezone u Prvoj hrvatskoj ligi, pobijedio sa 4:1 osvojivši sva tri boda s kojima se uključio u borbu za plasman u doigravanje za prvaka, ali 20 sati poslije nije bio uspješan u utakmici u kojoj je bio u ulozi favorita.

U Petrinji Square je počeo dobro. Poveo je s 1:0 (Blago Gašpar), a nakon što je Petrinja preokrenula (2:1), postigao je tri pogotka te vodio sa 4:2 devet minuta prije kraja (Stjepan Rezo, Blago Gašpar i Tomislav Bevanda). Petrinjčica je izjednačila na 4:4 u pretposljednjoj, 39. minuti. Točno minutu prije kraja opet vodi Square (Blago Gašpar 5:4), ali u posljednjoj minuti, pola minute prije kraja, novi pogodak domaćina te su odlučivali penali. Tu je uspješniji bio domaćin. Hrvoje Cvjetković i Igor Leovski su realizirali penal, ali ne i Stjepan Rezo, kojem je u posljednjoj, trećoj seriji Ivan Tolušić, vratar Petrinjčice obranio udarac.

Junak domaćina se zove Hrvoje Marjanović. Nakon što je Ivan Lovrić postigao prvi pogodak za domaćina, izjednačio na 1:1, Marjanović je postigao drugi (2:1), treći (3:4), četvrti (4:4) i peti pogodak (5:5). Uz to je bio je siguran realizator penala u odluci tko će u četvrtfinale te igrati u Našicama protiv Našica, koje su u osmini finala dobile Porto Tolero s 3:2 kod kuće. 

18. travanj 2024 10:32