StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PRVA HRVATSKA LIGA Uspinjačom do nove pobjede, Square opet slavio usred Zagreba!

17. veljače 2018. - 23:48

Prvi dio sezone Square je zaključio pobjedom u Zagrebu. Sa 4:0 je dobio Alumnus, stigao do druge pobjede u nizu, četvrte ukupno te do diobe sedmog mjesta. Sad je na startu drugog dijela opet putovao u Zagreb. Suparnik mu je bila Uspinjača. Opet je postigao četiri pogotka i opet je uzeo sva tri boda. Uspinjača - Square 1:4. U prvom dijelu je također Square dobio Uspinjaču. Sa 6:3 je slavio u Gospinom polju na startu sezone.

Uspinjača je u Zagrebu povela protiv Squarea, koji je pogotkom Hrvoja Cvjektovića izjednačio do odlaska na odmor, a nakon povratka iz svlačionice drugo poluvrijeme dobio s 3:0. Andro Zarač je bio strijelac za 2:1, Stjepan Rezo za 3:1, a Hrvoje Cvjetković je svojim drugim pogotkom potvrdio uspjeh.

- Pojačali smo se u međuvremenu (Tomislav Bevanda i Blago Gašpar). Na ovu utakmicu je došao iz Njemačke Ante Daničić, a s druge strane Uspinjača je ostala bez jednog, dva važna igrača... Bez Daria Šestića je dočekala nastavak. Zbog toga sam znao prije puta u Zagreb da ćemo imati lijepu priliku ostvariti dobar rezultat. U početku se vidjelo kako nam nedostaje utakmica jer u ovoj pauzi, koja je trajala dva mjeseca, nismo igrali, međutim, i takvi smo u prvom poluvremenu izgledali vrlo dobro. Nije nas poremetio ni vodeći pogodak Uspinjače. Drugo poluvrijeme smo odigrali baš sjajno - naglasio je Antun Bačić, trener Squarea. 

Pod njegovim vodstvom te Mata Cvjetkovića Square je Uspinjaču dobio u sastavu: Zoran Primić, Alen Turuk, Hrvoje Cvjetković, Igor Leovski, Marko Kuraja, Adriano Darrer, Tomislav Bevanda, Stjepan Rezo, Ante Daničić, Blago Gašpar, Andro Zarač, Matej Perić, Borna Tikvica i Haron Džanković.

Square sad ima 15 bodova te dijeli sedmo mjesto s Osijek Kelmeom i Alumnusom. Osijek Kelme dolazi u idućem kolu u Gospino polje (petak, 23. veljače). Promjena je na vrhu. Split Tommy je u derbiju 12. kola dobio na svojim Gripama jesenskog prvaka Futsal Dinamo sa 6:2 te je preuzeo vrh. Ima 31 bod. Futsal Dinamo bod manje. Treće je Novo Vrijeme s 28 bodova, četvrti Vrgorac ima 20, peta Crnica 18, šesti Nacional 16. Potom Osijek Kelme, Square i Alumnus po 15, Brod 035 12, Uspinjača 11, a posljednji Potpićan '98 je bez boda. 

Kup Hrvatske: pobjeda u Petrinji vodi u Našice!
Square u nedjelju, 18. veljače, niti 20 sati nakon utakmice s Uspinjačom igra novu utakmicu, i to u Kupu Hrvatske. Gost je u osmini finala Petrinjčice u Petrinji (16 sati). Igra se samo jedna utakmica. Već se zna, pobjednik utakmice u Petrinji je u četvrfinalu gost Našica, koje su s 3:2 kod kuće dobile u osmini finala Porto Tolero.

- U odnosu na sastav koji je igrao protiv Uspinjače, u Petrinji će nedostajati Ante Daničić, koji se vraća u Njemačku. On ponovno dolazi iz Njemačke 10. ožujka te će nakon toga igrati sve utakmice do kraja sezone - napomenuo je Antun Bačić, trener Squarea. 

U četvrfinalu, 27. ili 28. veljače, također se igra jedna utakmica, a pobjednik će se plasirati na završni turnir, Final four Kupa Hrvatske. Prvih sedam utakmica osmine finala je odigrano nakon čega se znaju tri para četvrfinala: Split Tommy - Aurelia, Futsal Dinamo - Alumnus te Vrgorac - Torcida.  

19. travanj 2024 22:45