StoryEditorOCM
OstaloJUDO

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Tri srebra i tri bronce za judoke klubova Dubrovačko-neretvanske županije!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
18. veljače 2018. - 14:28

Tri srebra i tri bronce osvojili su članovi klubova Dubrovačko-neretvanske županije na državnom seniorskom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu. Doprvakinje Hrvatske su Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika, Anđela Violić, judašica Dubrovnika 1966. te Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke.

Šutalo nije uspjela obraniti naslov seniorske prvakinje Hrvatske u kategoriji preko 78 kilograma. Poražena je u finalu od Ivane Maranić, judašice Pande, također hrvatske reprezentativke. Violić je u borbi za zlato u kategoriji do 70 kilograma poražena od Barbare Matić, članice Judo kluba Pujanke, a Oberan u finalu kategorije do 57 kilograma od Tene Šikić iz Judo kluba Zagreb. Šutalo i Violić su do finala stigle s dvije pobjede, a Oberan s jednom. Violić i Oberan su ostvarile svoj najveći uspjeh na seniorskom državnom prvenstvu.

Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je ukupno četiri medalje na državnom prvenstvu. Osim srebra Anđele Violić još tri brončane medalje, i to Bruna Bilić u kategoriji do 52 kilograma, Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma te Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma. Bilić je do medalje stigla s tri pobjede i jednim porazom, Pavić s dvije pobjede i jednim porazom, Violić je u skupini, svatko sa svakim, ostvario dvije pobjede i dva poraza.

Korak do brončane medalje u kategoriji do 90 kilograma bio je Ardian Sufaj, član Dubrovnika 1966., koji je u Zagrebu imao četiri borbe. Dvije je dobio, a dvije izgubio te je zauzeo peto mjesto. 

Dubrovački Student
Medalju od Dubrovčana osvojio je i Paulo Buterin, bivši član Judo kluba Dubrovnik 1966., koji danas nastupa za Student. Buterin je bio treći u kategoriji do 81 kilogram.

19. travanj 2024 22:05