StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN

TKO KAŽE DA SE RAD NE ISPLATI 'Nikad nismo imali toliko reprezentativaca!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
16. veljače 2018. - 00:19

Čak četiri člana Veslačkog kluba Neptun pozvana su na pripreme reprezentacije Hrvatske, koje će se od 18. do 25. veljače održati u Skradinu i Vodicama.

- Izbornik Darko Mikšić je pozvao mlađeg seniora Mata Tikvicu te trojicu juniora, Pera Kukuljicu Vlaha Đivanovića i Lovra Čondrića. Svi oni su svojim rezultatima u protekloj sezoni, kao i provedenim testiranjima tijekom zime, pokazali velik potencijal. Kukuljica i Đivanović, trostruki državni prvaci, već su bili na popisu izbornika, i to u studenom prošle godine, dok su sad poziv dobili još i Čondrić te Tikvica. Velika je to nagrada našim veslačima, ali i treneru Pavu Bečiću, kao i svima u vodstvu kluba te potvrda kako smo radili dobro – naglašavaju u Neptunu. Ističu kako nikad u svojoj povijesti nisu imali četiri reprezentativca.

Inače, prvo natjecanje u 2018. godini Neptunaši će imati 17. i 18. veljače u Rijeci na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima, veslačkim simulatorima, na 2 000 metara.

- S obzirom da se u ovo doba godine još uvijek ne odvijaju veslačke regate, Hrvatski veslački savez je odlučio organizirati prvenstvo na veslačkim simulatorima – ergometrima, na kojem će nastupiti oko 200 veslačica i veslača svih starosnih kategorija, pa tako i braća Sinković, Damir i Martin.

Boje Neptuna branit će jedanaest veslača u tri uzrasne kategorije (mlađi juniori, juniori i seniori).

- Koliko smo dobro radili moći će se vidjeti na regatama Kupa Dalmacije. Prva je u ožujku, ali i na međunarodnim regatama u Munchenu i Bledu gdje će u sastavu reprezentacije nastupiti naša četiri člana.

Uprava Neptuna, zadovoljna rezultatima ostvarenim u 2017. (tri medalje s državnog prvenstva: zlato, srebro i bronca) i pozivom četvorici veslača u reprezentaciju, u planu ima kupnju novog veslačkog broda – dvojca na pariće marke Filippi.

- Cijena tog broda je 15.000 eura. Činimo sve kako bi prikupili sredstva te kupili novi brod i tako doveli naše veslače u ravnopravan položaj s ostalima – rekao je Maro Kapović, tajnik kluba.

20. travanj 2024 07:53