StoryEditorOCM
OstaloKADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU

BRAVO ZLATNI, SLAVE ČAK TRI DUBROVAČKA KLUBA Andrea Šuljak, Leon Đapić i Josip Bulić prvaci Hrvatske!

3. veljače 2018. - 18:16

Andrea Šuljak iz Judo kluba Dubrovnik, Leon Đapić iz Judo kluba Ura Nage i Josip Bulić iz Judo kluba Dubrovnik 1966. osvojili su naslove državnog prvaka na kadetskom prvenstvu, koje je održano u Splitu. Judo klub Dubrovnik 1966 se može pohvaliti i s tri državna doprvaka (Paula Belemečić, Marko Tomašević i Nika Viđen) te jednom brončanom medaljom (Marko Vareškić), a Judo klub Ura Nage s još tri bronce (Mauricio Bratičević, Mihaela Đuho i Leon Konjevod). Dubrovački klubovi su na državnom prvenstvu osvojili tri zlata, tri srebra i četiri bronce, ukupno deset medalja. Od klubova iz naše županije nastupio je još Judo klub Župa dubrovačka, ali se on nije našao među osvajačima medalja. 

Andrea Šuljak je do zlata u kategoriji do 70 kilograma stigla sa četiri pobjede. U finalu je judašica Dubrovnika dobila Lorenu Perković iz Zagreba. Leon Đapić je s pet pobjeda stigao do najviše stepenice pobjedničkog postolja u kategoriji do 66 kilograma. U finalu je član Ura Nage savladao Olivera Makarovića iz Zagreba. Josip Bulić je zlato u kategoriji do 81 kilogram osvojio sa četiri pobjede. U finalu je član Dubrovnika 1966. bio bolji od Tina Straže iz Zagreba.

Paula Belemečić je doprvakinja u kategoriji preko 70 kilograma. Dobila je tri od četiri borbe (svatko sa svakim). Marko Tomašević je s dvije pobjede stigao do finala kategorije do 44 kilograma u kojem je izgubio od Stijepana Puljiza iz Solina. Nika Viđen je s tri pobjede stigla do finala kategorije do 57 kilograma i borbe protiv europske kadetske prvakinje Lare Cvjetko iz samoborskog Profectusa, koju je izgubila. Marko Vareškić je broncu izborio u kategoriji do 81 kilogram. Do nje je stigao s tri pobjede i jednim porazom.

Bronce za Judo klub Ura Nage osvojili su Mauricio Bratičević u kategoriji do 50 kilograma s tri pobjede i jednim porazom, Mihaela Đuho u kategoriji do 57 kilograma sa četiri pobjede i jednim porazom te Leon Konjevod u kategoriji do 66 kilograma s pet pobjeda i jednim porazom.

23. travanj 2024 13:08