StoryEditorOCM
OstaloTUGA I NEVJERICA

TRAGEDIJA U LUČICI ORSAN Napustio nas je gospar Andro Knežević

Piše PSD.
29. siječnja 2018. - 12:11

Legenda Jedriličarskog kluba Orsan, ali i hrvatskog jedrenja, 91-godišnji Andro Knežević tragično je nastradao u nedjelju poslijepodne u lučici Orsan. Neslužbeno doznajemo kako se gospar Andro skliznuo s broda te utopio. Iako su članovi Orsana odmah skočili u more, brzo je stigla i Hitna pomoć, nije bilo pomoći legendarnom kormilaru.

Ne navodeći ime stradale osobe, uz detalj kako je do tragičnog pada u more došlo tijekom bacanja sidra, smrtni slučaj u lučici Orsan potvrdila je Policijska uprava Dubrovačko- neretvanska.

Nedugo nakon toga oglasio se i klub na svojoj facebook stranici: 'S tugom i nevjericom obavještavamo sve članove kluba i prijatelje jedrenja o tragičnoj nesreći koja se u poslijepodnevima satima dogodila u našoj lučici. Tragično je preminuo gospar Andro Knežević (91), legenda dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Gospar Andro je bio najstariji član Jedriličarskog kluba Orsan. 

65 godina je aktivno jedrio, a 31 godinu na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a svakodnevno je boravio u Orsanu gdje je svojim savjetima sudjelovao u radu Kluba. I nije bio samo legenda Orsana, bio je jedan od najzaslužnijih za razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika 2003. godine i Dubrovačkog saveza športova 2002. godine.

S najdubljim suosjećanjem izražavamo sućut obitelji u ime svih naših članova'.
 

16. travanj 2024 17:55