StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKA ATLETIKA 'UTRČALA' NA STRANICE CRNE KRONIKE

NAKON JOŠ JEDNE SKUPŠTINE ATLETSKOG KLUBA DUBROVNIK Zovite policiju!

25. siječnja 2018. - 01:26

Održana je još jedna izborna Skupština Atletskog kluba Dubrovnik te u ovom trenutku imamo sve što treba imati svaka uprava kluba, ali puta dva. Čekamo sad odluku Ureda za državnu upravu, tko je u pravu te je li itko u pravu? Zatim, imamo i silne optužbe s obje strane, a one su takve da se pod hitno u ovaj slučaj trebaju uključiti institucije pravne države.

Na Skupštine održanoj u petak, 19. siječnja, za predsjednika je izabran Đuro Musladin, otac najuspješnije mlade atletičarke Dubrovnika u ovom trenutku, Marte, koji ističe kako ima podršku samog gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića za vođenje kluba. Ističe i kako ga je podržao u tome i bivši predsjednik kluba Ljubomir Medaković, koji je zbog zdravstvenih problema dao ostavku još u studenom 2017., kao i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. Na Skupštini u petak su bili predstavnici Dubrovačkog saveza športova.

Na Skupštini koja je održana u srijedu, 24. siječnja, a na kojoj je za predsjednicu izabrana Ana Perović Alamat, našle su se obje trenerice kluba, Daria Ljubojević Kabić i Sandra Ivanković, zatim tajnica kluba Marina Majić, predsjednica Nadzornog odbora dok je Medaković bio na čelu, Dalija Milić Kralj, zatim brojni bivši i sadašnji atletičari te bivši treneri i članovi vodstva, ljudi koje uvijek vidimo na svim atletskim događanjima u Gradu, uličnim utrkama, školskim atletskim natjecanjima u krosu, raznim utrkama i (polu)maratonima.

Musladin ističe kako se odlučio preuzeti vođenje kluba nezadovoljan stanjem u kojem se klub našao u posljednje vrijeme dok je na njegovom čelu bio Medaković. Istaknuo je kako su lažirane odluke kluba jer se vodstvo kluba, a on je bio član Izvršnog odbora, nije sastajalo te se nisu mogle donijeti odluke. Navodi onu po kojoj je Medaković izabran za predstavnika kluba u Skupštini Dubrovačkog saveza športova. Optužio je dojučerašnje vodstvo kluba kako nije vodilo brigu o djeci, kako se novac trošio na starije atletičare i atletičarke od kojih većina nisu iz Dubrovnika, a kako se dubrovačka djeca, među kojima je njegova kćer, nisu vodila na pripreme i natjecanja dok su u tim istim terminima stariji bili na natjecanjima, i to izvan granica Lijepe naše. Naglašava i podatak kako novaca ima jer je na računu kluba gotovo 200 tisuća kuna. Ističe potom i slučaj dopinga Danijele Kune, članice kluba, koja također nije iz Dubrovnika, te se pita zbog čega se klub nije oglasio nakon tog skandala. Musladin kaže i kako ima dokaze da se novac isplaćivao osobama koje nisu članovi kluba.
  
Druga strana je pokušala na svojoj Skupštini odgovoriti na optužbe, ali i optužila Musladina za mobing te prijetnje u posljednje vrijeme. Istaknuli su kako o njihovom radu govore rezultati, a koji su još veći kad se zna u kakvim uvjetima rade. Istaknut je podatak kako je u ukupnom poretku klubova Atletski klub Dubrovnik na kraju 2017. bio na 17. mjestu, a kako je prije četiri godine u konkurenciji 85 hrvatskih klubova zauzimao 41. mjesto. Zatim, kako su nastupili s mlađima u Dalmatinskoj ligi, Prvenstvu Dalmacije, državnom prvenstvu na otvorenom i u dvorani, međunarodnim natjecanjima, Erste Plavoj Ligi, PH u višebojima, ekipno PH u krosu… te osvojili u zadnje dvije godine 115 medalja, a kako su stariji na brojnim natjecanjima osvajali i naslove državnih prvaka. Podvukli, kako taj skok na ljestvici nije došao bez velikog ulaganja, truda i rada naših atletičara i atletičarki, ali i zalaganja svih naših članova.

Uglavnom, nakon obje Skupštine nemamo odgovor na pitanja kad su treninzi, ne znamo ni tko će ih voditi, tko sad odlučuje na koja će natjecanja (pripreme) ići natjecatelji Atletskog kluba Dubrovnik, tko je taj koji ima pravo potpisa, koji će odobriti sredstva. Uglavnom, dosta je pitanja na koje ne znamo odgovor. Znamo jedino kako se zbog iznesenih optužbi s obje strane moraju uključiti institucije pravne države.

25. travanj 2024 13:22