StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

POJAČALA SE ELPOZO MURCIA Dario Marinović: 'Cilj nam je boriti se za oba preostala trofeja!'

7. siječnja 2018. - 17:48

Zaragoza – ElPozo Murcia 3:3 u 18. kolu španjolskog prvenstva. Nije igrao za goste Dario Marinović u utakmici u kojoj je domaćin vodio s 1:0, a ElPozo Murcia s 2:1 i 3:2.

- Ozljeda koljena je razlog zbog čega nisam nastupio prvi put ove sezone. Srećom, nije ozbiljna ozljeda, te bih trebao biti spreman već za iduću utakmicu koju igramo za šest dana – istaknuo je Marinović, prvi strijelac ElPozo Murcie i šesti strijelac lige sa 14 pogodaka.

Vodeći dvojac je izgubio po dva boda kod kuće. Movistar Inter FS je odigrao 6:6 s Osasunom Magna, a Barcelona 2:2 s Catgas Energia.

- Šteta propuštene prilike nakon što su dan prije kiksali kod kuće Movistar Inter FS i Barcelona – naglasio je Marinović. ElPozo Murcia je mogla doći na tri boda od lidera i aktualnog prvaka Španjolske i Europe, Movistar Intera te preskočiti Barcelonu. Ovako, Movistar Inter (i dalje) na vrhu sa 47 bodova, Barcelona i ElPozo Murcia imaju po pet manje, Osasuna Magna je četvrta s 37 bodova, Zaragoza je ostala šesta s 32 boda, Catgas Energia je i dalje na 12. mjestu sa 16 bodova…

Zadnje vijesti iz redova ElPozo Murcie govore kako Marinović i ekipa ciljaju na oba trofeja koja se dijele do kraja sezone, prvenstvo i kup. Naime, posegnuli su za pojačanjima. Stigla su dva reprezentativca Brazila, 31-godišnji Luis Fernando Coelho 'Xuxa' i dvije godine mlađi, Fernando Drasler de Cunha.

- Pojačanja nisu igrala protiv Zaragoze. Pravo nastupa imat će od iduće utakmice. Tada krećemo kompletni. Da, cilj je boriti se za oba trofeja. O prvaku će se odlučivati u doigravanju, a o Kupu u Madridu od 15. do 18. ožujka, u WiZnik Centru, dvorani u kojoj igraju košarkaši Real Madrida i Estudiantesa, a koja prima 14,15 tisuća gledatelja. Mi otvaramo završni turnir, Final 8, protiv Palma Futsala. Nakon nas prvog dana igraju Movistar Inter FS – Osasuna Magna. Preostala dva četvrtfinalna para su Cartagena – Jaen Paraiso Interior te Barcelona – Zaragoza. Oni igraju 16. ožujka. Polufinala se igraju 17. ožujka. Prođemo li u polufinalu idemo na pobjednika Movistar Inter FS – Osasuna Magna. Finale se igra 18. ožujka – istaknuo je Marinović.   

Zadnje dvije sezone Marinović je igrao finale španjolskog Kupa. Oba puta je slavio Movistar Inter FS. Prije dvije godine u finalu odigranom u Guadalajari s 2:1, a prošle godine u Ciudad Realu na penala s 9:8 nakon što ElPozo Murcia je druga po uspješnosti u Kupu Španjolske. Osvajala ga je četiri puta (1995., 2003., 2008. i 2010.), a čak devet puta je izgubila finale. Zadnji pet nastupa u finalu ne pamti po dobru (2011. i 2013. poraz od Barcelone, a 2014., 2016. i 2017. od Movistar Intera FS, koji je s 10 naslova najuspješniji klub u 28 izdanja natjecanja. Barcelona je tri puta osvajala trofej).

Marinović je u dresu ElPozo Murcie za koju igra od ljeta 2015. dva puta osvajao španjolski Kup Kralja (2016. i 2017.) te jednom španjolski Superkup (2016.).

25. travanj 2024 15:58