StoryEditorOCM
OstaloPRVI SPORTSKI DOGAĐAJ U DUBROVNIKU U 2018.

FRANKOVIĆ UPALIO BAKLJU MIRA Mihočeviću nagrada Peace Run-a

Piše i snimio: Tonči Vlašić
1. siječnja 2018. - 20:19

Nema boljeg mjesta da krene utrka mira od grada slobode, Dubrovnika – istaknuo je između ostalog Mato Franković, dubrovački gradonačelnik uoči starta četvrtog izdanja međunarodne atletske ulične utrke DuRun10K, koja je malo iza 14 sati krenula sa Straduna prvog dana 2018. godine.

Uoči prvog sportskog događaja u Dubrovniku u novoj godini Franković je upalio baklju mira, koja je i ove godine krenula iz Dubrovnika, i koja će na svom putu proći kroz 130 država svijeta. Mišo Mihočević, prvi čovjek organizacije dubrovačke utrke, dobio je najveće priznanje, Zlatnu medalju, svjetskog pokreta Peace Run-a, koje su do danas u Hrvatskoj dobili bivši predsjednik, Ivo Josipović te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Iznenađen sam i počašćen priznanjem – naglasio je Mihočević, koji je označio početak utrke u kojoj nastupaju natjecatelji iz 25 država svijeta te dodao:

- Dubrovnik i na ovaj simbolični način iskazuje svoje tisućljetno divljenje slobodi i miru te još jednom šalje u svijet poziv za mir i slobodu svakog čovjeka…

23. travanj 2024 22:23