StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

'MINI VATRENI' OSVOJILI KINU Turuk i Cvjetković se vratili sa zlatom

Piše Tonči Vlašić, foto: hns-cff.hr
24. listopada 2017. - 11:04

Alen Turuk i Hrvoje Cvjetković, igrači Squarea, osvojili su s hrvatskom malonogometnom reprezentacijom turnir u kineskom Changshuu. 'Mini vatreni', koji su igrali u izmijenjenom sastavu, izbornik Mato Stanković nije mogao računati na igrače koji igraju izvan Lijepe naše, bila je na turniru bolja od Vijetnama s 3:1 i Kine s 3:0, a odigrala s Nizozemskom bez pogodaka. Hrvatska je uz to dobila i dvije pojedinačne nagrade: Žarko Luketin, član Split Tommyjanajbolji je vratar turnira, a Davor Kanjuh (Futsal Dinamo) najbolji igrač.

Cvjetković je bio strijelac protiv Vijetnama. Kapetan Squarea je pogodio u 28. minuti za 2:0. 

- Svakako treba istaknuti kako smo primili samo jedan pogodak na turniru, i to od Vijetnama kad je igrao s igračem/vratarom. Svi koji su dobili priliku igrati, iskoristili su je te pokazali da se i na njih može računati - naglasio je Cvjetković. 

- Organizacija turnira je bila sjajna. Sve je bilo na najvišem nivou. Jedno lijepo, prekrasno iskustvo, koje ću, vjerujem i svi drugi, pamtiti cijeli život - rekao je Cvjetković. Kapetanu Squarea ovo nije prvi nastup za reprezentaciju. Igrao je na turniru u Brazilu prije tri godine, nakon toga u Češkoj protiv Češke dvije pripremne utakmice. Zbog ozlijede je propustio dvije pripremne utakmice u Nizozemskoj protiv Nizozemske. Turuku je pak u Kini imao debi.

S reprezentacijom na turniru u Kini bio je još jedan Dubrovčanin, i to tajnik dubrovačkog kluba Siniša Bačić, koji gotovo dvadeset godina obnaša dužnost tehnika reprezentacije.

25. travanj 2024 01:52