StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

EUROPSKO PRVENSTVO Dubrovčanin među 100

9. listopada 2017. - 13:29

Alec Cvinar zauzeo je 97. mjesto među 113 natjecatelja na Europskom seniorskom prvenstvu klase Laser Standard, koje se proteklog tjedna održalo u Barceloni, a kad se u obzir uzmu i natjecatelji izvan Europe, bio je 108. u konkurenciji 125 jedriličara.

Član Jedriličarskog kluba Orsan posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, 8. listopada, kada su održana dva plova, zauzeo u Srebrnoj skupini (plasman u ukupnom poretku od 64. do 125. mjesta) 49. i 48. mjesto. Dubrovčanin, juniorski prvak Hrvatske i jedan od najmlađih sudionika prvenstva, nakon kvalifikacija (pet plovova), bio je 114. u konkurenciji 125 jedriličara. Potom je prvog dana jedrenja u Srebrnoj skupini bio 14-i i 40-i, a drugog dana: 46-i i 18-i.

- Alecu je ovo škola. Uči. Skuplja iskustvo. Tako će biti i idućih nekoliko godina. Tako su radili svi ovi danas najbolji jedriličari. Nema drugog puta – istaknuo je Marijan Pamuklić, trener Aleca Cvinara.

Najbolji je na kraju bio Britanac Nick Thompson,srebro je pripalo Talijanu Francescu Marrai, a bronca Cipraninu Pavlosu Kontidesu. Splićanin Tonći Stipanović, član Mornara, koji je bi najbolji u kvalifikacijama, te nakon prvog dana jedrenja u Zlatnoj skupini (najbolja 64 jedriličara iz kvalifikacija), posljednja dva dana je bio slab te je na kraju ostao bez medalje. Na kraju je bio deveti u ukupnom poretku (osmi u poretku za EP). 

19. travanj 2024 18:47