StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

EUROPSKO PRVENSTVO U BARCELONI Orsanovac Alec Cvinar: 'Već sad sam bolji u odnosu na SP u Splitu'

5. listopada 2017. - 21:34

Alec Cvinar je zaključio kvalifikacije na Europskom prvenstvu za klasu Laser Sandard, koje se održava u Barceloni, na 114. mjestu u konkurenciji 125 natjecatelja. U tri plova, koliko ih je održano u četvrtak, 5. listopada, drugog natjecateljskog dana na EP-u, član Orsana je u 'žutoj skupini', među 63 jedriličara, zauzeo prvo 59., zatim 55. te na kraju 52. mjesto. Podsjetnik, prvog dana je u prvom od dva plova bio 55., a u drugom je zauzeo 45. mjesto.
  
- Nastavljam s natjecanjem u 'Srebrnoj' skupini. Najboljih pedeset iz kvalifikacija je u 'Zlatnoj' skupini i bori se za medalje. Tonći Stipanović vodi, prvi je nakon kvalifikacija. I danas je imao dobre nastupe  – rekao je Cvinar. Potom se Dubrovčanin, juniorski prvak Hrvatske, jedan od najmlađih natjecatelja na prvenstvu, osvrnuo na svoj nastup u kvalifikacijama.

- Prvog dana je bio lagani vjetar. Prvi dio regate u oba plova sam bio dobar. Bio sam među petnaest najboljih, ali  drugu 'stranicu', niz vjetar, bilo je dosta lošije. Međutim, nama je cilj bio dobar start. Isto vrijedi i za drugi dan kvalifikacija. Ponovno sam imao dobar start. Kad se išlo uz vjetar bio sam dobar, ali niz vjetar su me konkurenti, koji su iskusniji, 'zgazili'. Naravno, volio bi da je već sad sve bolje, ali ne zamaramo se ukupnim rezultatom, već je na prvom mjestu ispravljanje pogrešaka. Ponavljam, cilj nam je bio dobar start, a kad se uspoređuje nastup prije neki dan u Splitu na Svjetskom prvenstvu, s nastupom sad na Europskom prvenstvu u Barceloni, vidi se napredak – naglasio je član Orsana kojem je EP u Barceloni tek drugo veliko međunarodno seniorsko natjecanje.

- Vide se prvi koraci prema naprijed. Ponavljam, već sad sam bolji u odnosu na SP u Splitu, koje je bilo sredinom prošlog mjeseca – dodao je Cvinar pred kojim su još tri dana jedrenja na EP-u.

- U petak, 6. listopada, predviđeno je da imamo tri plova, a potom, iduća dva dana, u subotu i nedjelju, po dva. Naravno, vidjet ćemo kakvo će vrijeme biti, hoće li biti ili ne vjetra. I o tome će ovisiti - zaključio je Orsanovac uz kojeg su u Barceloni trener Marijan Pamuklić i kondicijski trener Tomaž Jurišić. 

- Alecu je ovo škola. Uči. Skuplja iskustvo. Tako će biti i idućih nekoliko godina. Tako su radili svi ovi danas najbolji jedriličari. Nema drugog puta - rekao je Pamuklić.

19. travanj 2024 22:20