StoryEditorOCM
OstaloTO NEMA NIGDJE NA SVIJETU

STON WALL MARATHON Deseti rođendan nezaboravnog događaja!

24. rujna 2017. - 13:57

Priča je počela 2008. godine.

- Stigli smo do desetog izdanja – istaknuo je službeni spiker.

Deseto izdanje Ston Wall Marathon okupilo je 179 natjecatelja iz 26 država svijeta, koji su trčali na 4, 15 i 42 kilometra.

Ston Wall Marathon je jedinstveni sportsko turistički događaj. Pokrenut je od nekolicine atletičara entuzijasta. Sam naziv krije u sebi najvažnije - trči se po Stonskim zidinama, najdužem očuvanom obrambenom zidu u Europi.

- Uz podršku Društva prijatelja dubrovačkih starina i turističke zajednice općine Ston i Dubrovačko-neretvanske županije, prerastao je u ekskluzivni događaj s maratoncima iz cijeloga svijeta. Odlična organizacija u prijateljskoj atmosferi, ljubazni domaćini i netaknuta priroda poluotoka Pelješca jamstvo su da će i ove godine maraton biti poseban užitak u gomili svjetskih maratona – istaknuli su još amo 2008. godine organizatori. I ovaj put se moglo čuti kako je maratonska staza naporna, ali dobro osmišljena.

- Najteži dio, Stonske zidine, trče se na samom početku, nakon laganog prvog kilometra, pripremljenog tijela i duha. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, staza pruža priliku za odmor dvokilometarskim trčanjem ravnom stazom pored mora. Prijelaz preko prijevoja vodi u svijet veličanstvenih vizura na otok Mljet i uvalu Marčuleta. Povratak daje još jednu priliku za odmor nizbrdicom i ravnicom uz more do Stona nakon čega slijedi razmjerno lagano valoviti put preko stonskog polja i Hodilja do okreta u Dube Stonskoj odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona. Ako i ne postignete osobni rekord na ovom izuzetno napornom maratonu, nezaboravni doživljaj neće izostati – naglasi će.

Istovremeno je označen znak za početak sve tri utrke, maratona te utrka na 4 i 15 kilometara.

USKORO Tko su najbolji na desetom izdanju Ston Wall Marathona?

20. travanj 2024 07:03