StoryEditorOCM
OstaloJUDO

SVJETSKO PRVENSTVO Šutalo donijela treći bod, ali...

3. rujna 2017. - 18:13

Nastupom mješovite reprezentacije završio je nastup Hrvatske na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti. U prvom kolu došli smo do 3:3, ali zbog većeg broja bodova dalje je prošla Gruzija.

Judoke su se borile u po tri muške (do 73, do 90 i preko 90 kilograma) te tri ženske kategorije (do 57, do 70 kg i preko 70 kilograma). U slučaju izjednačenog rezultata nakon šest borbi odlučuje broj ippona i wazarija, a upravo je to presudilo Hrvatskoj protiv Gruzije.

Ivana Šutalo je nastupila u kategoriji preko 70 kilograma te natjerala protivnicu na tri kazne i slavlje ipponom. Hrvatska je pobjedom judašice Dubrovnika povela s 3:2 u pobjedama i 21:20 u bodovima. Međutim, u posljednjoj borbi, u kategoriji preko 90 kilograma, Marko Kumrić nije uspio izbjeći poraz ipponom, kojim je Gruzija zbog većeg broja bodova prošla dalje.
Protiv Gruzije bodove Hrvatskoj donijele su samo judašice. Tihea Topolovac je pobijedila za vodstvo od 1:0, a Barbara Matić za 2:1. Osim Kumrića poraze su upisali Dominik Sumpor i Dominik Družeta, sva trojica ipponom (pobjeda ipponom vrijedi 10 bodova). Topolovec je kao i Šutalo slavila ipponom, a Barbara Matić je dobila na wazari (svaki wazari vrijedi 1 bod).

20. travanj 2024 17:46