StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKE JUNIORSKE PRVAKINJE U VESLANJU NA PRIJEMU KOD ŽUPANA NIKOLE DOBROSLAVIĆA

ŽUPAN ZLATNIM VESLAČICAMA 'S obzirom kako vi radite i ponašate se, vjerujem da će biti još ovakvih lijepih trenutaka'

10. kolovoza 2017. - 13:36

Sestre Jurković, Ivana i Josipa, zlatne blizanke Veslačkog kluba Ošjak, koje su prvi trening imale 2010., a već iduće godine prvi put slavile na državnom prvenstvu (sad su šest godina zaredom državne prvakinje), ove 2017. ostvarile su sjajne rezultate iz izvan granica Lijepe naše. Prvo su u svibnju osvojile u četvercu 'bez' naslov europskih juniorskih prvakinja, a prije neki dan su se popele i na krov svijeta.

- Navikli smo se da nam dolazite. Još jednom vam čestitam na novom velikom uspjehu. Obradovali ste nas sve nastupom i osvajanjem zlata na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Litvi – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić, koji je upriličio prijem za Ivanu i Josipu Jurković, ali i za drugu polovicu zlatnog četverca 'bez', Brunu Milinović i Izabelu Krakić, članice zagrebačke Trešnjevke, Izabelu. Potom i za trenera Ošjaka Tina Dragojevića. Na prijemu je bila i majka zlatnih velolučkih veslačica, Darinka.

- S obzirom kako vi radite i ponašate se, vjerujem da će biti još ovakvih lijepih trenutaka – dodao je župan.

Odlična atmosfera u brodu uz veliki rad rezultirala je odličnim nastupima ove godine. Naslov prvo europskih, a potom svjetskih prvakinja odgovor su na pitanje kako se radilo.

- Imali smo plan, želje, ali nismo mogli očekivati kako bi na kraju moglo biti ovako dobro – rekao je Tino Dragojević. Podsjetio na put kako su Ivana i Josipa izborile mjesto u reprezentaciji te potom sjele skupa u četverac 'bez' s Brunom i Izabelom.

- Koliko se ta odluka pokazala dobrom potvrđuje da su bile uvjerljive na Europskom prvenstvu, a sad i na Svjetskom prvenstvu. Ivana i Josipa su ispisale povijest našeg kluba, mista, županije i Hrvatske – naglasio je Dragojević.

Zlatni četverac 'bez' juniorki nema puno vremena za odmor. Uskoro će opet na natjecanje. Počekom rujna čeka ga Europsko prvenstvo u Poljskoj za uzrast do 23 godine.

- Opet ćete ih morat primit – čulo se na kraju prijema kod župana. 

25. travanj 2024 08:18