StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB OŠJAK SLAVI NAJVEĆI USPJEH

BLIZANKE JURKOVIĆ ISPISALE POVIJEST Ponosna je Vela Luka: Ivana i Josipa svjetske juniorske prvakinje!

7. kolovoza 2017. - 15:16

Hrvatsko veslanje slavi svjetske prvake, a jednu od dvije zlatne medalje, koje sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Litvi stižu u Lijepu našu, popisale su blizanke Jurković, Ivana i Josipa. Sjajne veslačice iz Vele Luke do najvećeg uspjeha u karijeri i najvećeg uspjeha njihovog kluba, Ošjaka, stigle su u četvercu 'bez' skupa s Brunom Milinović i Izabelom Krakić, članicama zagrebačke Trešnjevke.

Najbolje do finala, a u finalu prve od starta do cilja. Za nastup u finalu svjetske prvakinje će reći kako je to bila 'najbolja utrka naših života'.

U svibnju su sestre Jurković skupa s Milinović i Krakić osvojile naslov europskih prvakinja, a tri mjeseca poslije evo ih na krovu svijeta.

- Ošjak je u svojim redovima imao legendarnog Pericu Vlašića, nekadašnjeg najboljeg skifistu svijeta, ali nažalost tada nije bilo svjetskih prvenstava da to bude i službeno. Eto, dočekali smo to sada od sestara Jurković. Znao sam kakav su potencijal i, iskreno, potajno sam se nadao zlatu bez obzira što su u finalu veslale protiv najjačih veslačkih sila – rekao je našem kolegi Nenu Kosoviću s markopolosport.net-a Tino Dragojević, koji je trener velolučkih blizanki od 2010. godine, kada su Ivana i Josipa počele veslati.

U finalu juniorskog SP-a hrvatska sjajna posada ostavila je iza sebe četverac 'bez' Rumunjske, koji se morao zadovoljiti srebrom. Broncu je uzela posada SAD-a, četvrta je bila Kina, peta Poljska, a šesti Novi Zeland.

- Ivana i Josipa na jesen odlaze u Zagreb gdje će upisati 4. razred Sportske gimnazije. Očekujem da će u svom novom klubu, Trešnjevci, i dalje napredovati te zajedno s Brunom i Izabelom izboriti plasman i na Olimpijske igre – dodao je Dragojević.

Vela Luka sad sprema u utorak navečer doček svojim zlatnim blizankama. Slavilo se u svibnju nakon europskog zlata, a sad će opet sve 'gorjeti' nakon što nema boljih ni na svijetu od Ivane i Josipe Jurković. 

19. travanj 2024 02:45