StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH PLIVAČA JUGA NA 'C' EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE

GOTOVO JE, POBIJEDILI SMO! Jugovi plivači izborili viši rang!

6. kolovoza 2017. - 14:34

Gotovo je. Pobijedili smo! – slavi Frane Ćirak, glavni trener Plivačkog kluba Jug. Plivači dubrovačkog kluba su najbolji na 'C' ekipnom prvenstvu Hrvatske te su izborili povratak u 'B' razred. Prevedeno, iduće sezone natjecat će se za poredak od 9. do 16. mjesta u državi. Ukoliko bi i tu bili među dva najbolja tada bi se 2019. borili za naslov prvaka Hrvatske.

- Cilj je iduće sezone zadržati 'B' status, uhvatiti se sredine, a onda pokušati napasti 'A' razred. Ipak smo mi mlada ekipa od koje se, ako ostane na okupu, u budućnosti svakako moći očekivati da bude među osam najboljih u državi. Većina naših plivača ima 14, 15 godina – rekao je Ćirak.

Jugaši su u Đakovu, gdje je održano 'C' ekipno prvenstvo Hrvatske, već u prvom od tri dijela prvenstva dali do znanja konkurenciji tko je najbolji. Imali su 505 bodova više od drugog Čakovečkog PK, koji je u drugom dijelu uspio smanjiti zaostatak, ali u posljednjem, trećem dijelu su Jugovi plivači opet ubacili u veću brzinu. Na kraju su osvojili prvo mjesto, jedino koje vodi u 'B' razred, i to s 512 bodova više od druge Kantride. Čakovečki PK je pao na treće mjesto. Kad se sve zbrojilo skupio je 646 bodova manje, a četvrti Orion 2241 bod manje od Jugove momčadi. Ukupno je devet klubova nastupilo u Đakovu.

- Sretan sam zbog naših plivača. Odlični su. Cijelu godinu su dobro radili. Sad su taj svoj silan trud naplatili. Nije ovo bilo natjecanje na kojem su se obarali rekordi, ali su Đivo Matović, Michel Brassard, Mario Šurković, Đivo Damić, Luka Đurović i Ivan Đuran otplivali u Đakovu tek malo slabije od svojih rekorda, a što je na kraju bilo dovoljno za prvo mjesto. Bilo je uoči zadnjeg dijela prvenstva straha da ne dobijemo koju diskvalifikaciju. Pazili smo. To se nije dogodilo te smo ostvarili cilj.

Potom će Ćirak podvući crtu pod učinjeno ove godine.

- Lijepi završetak sezone. Plivačice su uspjele u ožujku zadržati 'B' status, plivači su se vratili u 'B'. Osvojili smo osam medalja s državnog prvenstva od čega šest zlata te po jedno srebro i broncu. Treba napomenuti kako stariji imaju tek u prosincu zimsko prvenstvo. Uglavnom, svi su puno napredovali. Medaljama bi dodao i državni rekord Šurkovića na 200 leđno. Mario je sa sedam medalja od čega šest zlatnih oduševio, ali, ponavljam, i svi ostali su radili vrlo dobro te imamo razloga biti itekako zadovoljni – zaključio je Ćirak. 

24. travanj 2024 02:56