StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE

37. JUŽNODALMATINSKA REGATA Prvu etapu dobio Tutta Trieste 2, a Kaliterna jedini prošao drugu etapu u zadanom vremenu

Piše PSD.
6. kolovoza 2017. - 09:58

Oko 10 sati u nedjelju, 6. kolovoza, predviđen je start posljednje treće etape 37. Južnodalmatinske regate od Prožure do hotela President na Babinom Kuku u dužini od 19.5 nautičkih milja.

Brod Tutta Trieste 2 kormilara Miloša Radonjića iz kotorskog Lahora prvi je ušao u cilj u Pomeni nakon odjedrenih 16 nautičkih milja na prvoj etapi 37. Južnodalmatinske regate, koju organiziraju Orsan i PSD Peliška jidra. Drugi je kroz cilj prošao prošlogodišnji pobjednik regate u Open kategoriji Full Pelt kormilara Ante Antunovića (Split), a Orsanov Dubrovnik s kormilarom Denisom Vukasom, prošlogodišnji doprvak po Openu i ORC-u, kroz cilj je prošao kao treći. Prva etapa počela je u Orebiću, a plovila se preko Vignja i Korčule do Pomene.

U drugoj etapi (Pomena – Lirica – Prožura) u dužini od 19 nautičkih milja ciljem je jedini u zadanom vremenu uspio proći Overload Siniše Kaliterne iz Jedriličarskog kluba Split, koji je bio četvrti nakon prve etape.

Ovogodišnja Južnodalmatinska regata okupila je 43 broda s oko 250 sudionika iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.
 

19. travanj 2024 11:05