StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DRŽAVNO KADETSKO PRVENSTVO Srebro Šundrice te još četiri

Piše Luko Hendić, tajnik Županijskog boćarskog saveza
9. srpnja 2017. - 15:44

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije završili su nastupe na prvenstvu Hrvatske u boćanju, koje se je održalo u Rijeci, s jednom medaljom (Mato Šundica, član Faraona iz Trpnja, srebro u bližanju i izbijanju u krug), te četiri plasmana među osam najboljih što našoj Županiji donosi dodatna mjesta na prvenstvu Hrvatske za kadete u 2018. godini.

Naši najmlađi boćari Mato Šundrica (Faraon) te trojica članova HVIDRA Gromača, Marko Batinić, Stijepo Batinić i Dominik Batinić, predvođena voditeljem Markicom Dodig ostvarili su odlične rezultate, a osvajanje srebrene medalje i titule doprvaka Hrvatske Mata Šundrice u bližanju i izbijanju u krug je bilo mimo svih očekivanja. Najbliže novoj medalji bili su Mato Šundrica i Dominik Batinić u parovima koji su u utakmici četvrtfinala izgubili od para Primorsko-goranske županije (M. Valenčić, L. Peričić) sa 7:6, koji su na kraju postali prvaci Hrvatske. Zadnja dva dana prvenstva Mato Šundrica je dobio visoku temperaturu te tako nije mogao nastupiti u pojedincu i brzinskom izbijanju što je bio veliki hendikep.

Plasmani naših po disciplinama, bližanje i izbijanje u krug: Mato Šundrica - 2. mjesto (srebrena medalja), štafetno izbijanje: Mato Šundrica i Stijepo Batinić - 10. mjesto, precizno izbijanje: Stijepo Batinić - 8. mjesto (dodatno mjesto na PH - 2018.), parovi: Mato Šundrica i Dominik Batinić - 6. mjesto (dodatno mjesto na PH - 2018.), Marko Batinić, Stijepo Batinić - 8. mjesto (dodatno mjesto na PH - 2018.), pojedinac: Marko Batinić - 7. mjesto (dodatno mjesto na PH - 2018.), brzinsko izbijanje: Stijepo Batinić - 9. mjesto, Marko Batinić - 10. mjesto.

U svakoj disciplini nastupilo je po 16 najboljih mladih boćara iz cijele Hrvatske. Najbolji natjecatelj je Lovro Šipek, reprezentativac Hrvatske iz Boćarskog kluba Sveti Jakov Jadranovo (Primorsko-goranska županija).

19. travanj 2024 16:41