StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

EUROPA Prvak slobodan u prvom krugu, a doprvak i u drugom

17. lipnja 2017. - 16:14

Prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Hrvatske, Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor, po bodovima s rang liste tri svoja najbolja igrača je na 29. mjestu od 52 kluba, koliko ih je potvrdilo nastup u europskim kupovima u sezoni 2017./18. Šesnaest najboljih s rang liste će igrati u europskoj Ligi prvaka, a ostali u ETTU Cupu, i to se plasirani od 17. do 24. mjesta uključuju u natjecanje u trećem krugu, plasirani od 25. do 32. mjesta kreću od drugog kruga, dok će u prvom krugu igrati plasirani od 33. do 52. mjesta.

Dubrovački klub će se u natjecanje uključiti, kao i prošle godine, u drugom krugu. Protiv koga i gdje će igrati odlučit će ždrijeb idući mjesec.

Nakon odlaska Roka Tošića i Miha Simovića Libertas Marinkolor je zadržavši Nevena Juzbašića i Tomislava Japeca doveo Ivana Juzbašića. U europskim kupovima nastupa od naših klubova i doprvak Hrvatske, StaRR, koji se opet pojačao. Zadržao je Kineza Jia Zenga (na slici), tu je sad i Slovenac Ludvik Persolja, a uspjeli su dovesti još jednog Kineza, hrvatskog reprezentativca Ruiwu Tana. Tan je najbolje plasirani igrač StaRR-a, zatim ide Zeng, a treći je Ronald Ređep.

StaRR je s 5372 bodova na 22. mjestu i kao takav će se u natjecanje ETTU Cupa uključiti tek u trećem krugu. Dolaskom prije svega Tana, StaRR je prvi favorit za oba domaća trofeja u novoj sezoni, koja brane 'Pituri'.

25. travanj 2024 18:45