StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO Srebro Aediumu u kadetskoj konkurenciji!

Piše PSD.
5. lipnja 2017. - 23:26

Kadetska ekipa Badmintonskog kluba Aedium je doprvak Hrvatske. Prvo je izgubila od kasnijih pobjednika, ekipe zagrebačkog Medvedgrada 1998., a potom je u susretu, koji je odlučivao tko će biti drugi, a tko treći, dobio ekipu Međimurja iz Čakovca sa 4:1. Aedium je srebrnu medalju na ekipnom kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se u organizaciji dubrovačkog kluba održalo u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, osvojio u sastavu: Marko Janičić, Patrik Karamatić, Patrik Konjuh, Davor Makivić, Andrea Vlašić, Nika Matana i Nika Masle.

Osim kadetskog u Čibači je održano i seniorsko ekipno državno prvenstvo. U konkurenciji šest ekipa Aedium je bio četvrti. U finalu su nastupile dvije ekipe Medvedgrada 1998., prva je s 3:0 bila bolja od treće, dok je u susretu za treće mjesto Međimurje iz Čakovca s 3:2 pobijedilo Aedium, koji je igrao u sastavu: Marin Šućur, Lukša Zlošilo, Marko Janičić, Mia Čerjan, Barbara Janičić, Leona Milković i Maris Guca.

U skupini je Aedium izgubio od prve ekipe Medvedgrada 1998., a dobio Flex iz Zagreba te se plasirao u polufinale u kojem je poražen od pobjednika druge skupine, treće ekipe Medvedgrada 1998.

Format natjecanja je takav da u svakoj ekipi mogu nastupiti najmanje po 2 igrača i 2 igračice, a najviše po 4 igrača i 4 igračice. U susretu dvaju ekipa igra se ukupno 5 mečeva, i to redom, po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par, te na kraju mješoviti par. Pri tome jedan igrač ili igračica može odigrati najviše dva meča u jednom susretu ekipa. Pobjednik je ekipa koja prva ostvari tri pobjede (može se igrati svih pet mečeva, a i ne mora).

Aedium je na ekipnom kadetskom i seniorskom PH nastupao pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana. 

18. travanj 2024 17:44