StoryEditorOCM
OstaloBORILAČKI SPORTOVI

ANTUN RAČIĆ NAPADA POJAS SUPERIOR FC PRVAKA 'Bit će ovo moj treći pojas!'

20. svibnja 2017. - 00:46

Antun Račić napada pojas u kategoriji do 61 kilogram na 17. priredbi njemačke borilačke MMA organizacije, Superior Fighting Championship. U kavezu Kreis Arene u Duerenu, mjestu nedaleko od Düsseldorfa, u subotu, 20. svibnja, čeka ga godinu dana mlađi Latvijac, 25. godišnji Edgars Skrivers.

- Prva borba je u 19 sati. Moja je jedanaesta po redu i to je borba za pojas koja je dogovorena na pet rundi po pet minuta – istaknut će 26-godišnji Župljanin, koji je prvu profesionalnu borbu imao prije osam godina. Dobio je prve četiri borbe. Prvi poraz doživio u petoj. Zadnja borba završila je bez pobjednika.

- Imam 18 pobjeda, 7 poraza i tu jednu koja je završila bez pobjednika. Skrivers je dobio 14 od 17 borbi. Tri je izgubio. Gledao sam snimke njegovih borbi. Izdržljiv je. Izgleda mi kao borac koji ide na bodove. Što se mene tiče, pripreme sam odradio odlično. Nikakvih problema nije bilo. U odnosu na njega sam kompletniji borac.

Nastup Račića moći se pogledati na FightChannelTV.com.

- Prvi pojas u karijeri sam osvojio na Noći Gladiatora. Potom u FFC-u. Oba sam uzeo u kategoriji do 66 kilograma. Pojas u FFC-u nisam branio budući sam prešao u lakšu kategoriji, do 61 kilogram, ali rekao sam organizatoru da bez obzira na to želim braniti pojas. Ipak, o tome ćemo razmišljati poslije borbe u Njemačkoj. Sad je sve tome podređeno. Ukoliko bi uspio dobiti Skriversa to bi bio moj treći pojas u trećoj organizaciji i to itekako vrijedan pojas s obzirom na značaj i snagu Superior FC organizacije – rekao je Račić uz kojeg su u Njemačkoj trener Aleksandar Miličević te Mato Butijer.

- Miličević je crni pojas u ju jitsu. S njim radim u zadnje vrijeme. Butijer mi pomaže u karijeri. Zadnjih 20-ak dana smo se pripremali u gradu, u klubu – dodao je Račić, jedan od najuspješnijih članova dubrovačkog Gladiatora uoči svoje 27. profesionalne borbe.

23. travanj 2024 18:39