StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

MATO CVJETKOVIĆ Željeli smo više, ali smo ciljeve ostvarili

18. svibnja 2017. - 10:55

Nacional i Novo vrijeme te Split Tommy i Futsal Dinamo se bore za finale prvenstva. Među četiri nije Square. Nije uspio u četvrtfinalu iznenaditi Futsal Dinamo te je za njega sezona završena.

- Ključna je bila prva utakmica četvrtfinala u Zagrebu. Imali smo priliku, ali smo bili oslabljeni. S još dvojicom igrača u rotaciji smo mogli iznenaditi, iskoristiti priliku, koja se ukazala. Sve bi, da smo uspjeli, potom bilo drugačije. Nakon tog poraza u prvoj, izgorjeli smo u drugoj utakmici kod kuće. U toj drugoj utakmici je bilo očito koliko nam nedostaje Micevski, koji je zbog crvenog kartona u prvoj utakmici nije imao pravo nastupa – rekao je Mato Cvjetković, koji je vodio momčad u završnici sezone. Do tada je bio pomoćnik Marinku Mavroviću.

- Iako smo poraženi u sve četiri utakmice ove sezone protiv Futsal Dinama, u svakoj smo ih namučili iako smo u svakoj bili nekompletni – podsjetio je Cvjetković.

U ligaškom dijelu Square je u Zagrebu poražen sa 7:6 primivši pogodak sa zvukom sirene. U Gospinom polju je izgubio s 5:4. Sad u doigravanju, u obje utakmice 3:1 za zagrebačke 'Plave'. Kad se povukla crta, ostat će u knjigama Squarea pod sezona 2016./17. upisano kako su u oba domaća natjecanja u sezoni 2016./17. igrali u završnici, ali oba puta ispali na prvom koraku. I na Final 8 Kupa Hrvatske u Makarskoj poražen je u četvrtfinalu, i to od domaćina, momčadi Novo vrijeme. 

- Cilj je bio plasman u doigravanje te nastup na završnom turniru Kupa. Dakle, oba cilja smo ostvarili. To da smo priželjkivali na početku sezone napraviti više, iznenaditi, jesmo, ali nemojte zaboraviti s kakvim smo se problemima susretali. Ozlijede igrača, zatim na polusezoni smo ostali bez dva ključna igrača. Tomislav Bevanda je otišao, a Hrvoje Cvjetković se ozlijedio. Napustio nas je i Ivanković. Potom ozljeda za ozljedom, nemogućnost zbog obveza na poslu igrača, i kad se to zna, moramo biti zadovoljni što smo u oba natjecanja bili u završnici. Međutim, po meni je najveći uspjeh što smo afirmirali neke mlade igrače, koji bi sutra trebali biti nositelji Squarea. Kakvi ćemo biti u idućoj sezoni, na to pitanje ćemo moći odgovoriti tek kad se sastane uprava. Kompletni, s kadrom koji imamo, uvjeren sam kako opet možemo ostvariti isto te biti u prilici napraviti i korak naprijed – na kraju će Mato Cvjetković.

Zna se problem
Raduje treće mjesto naših kadeta na prvenstvu Hrvatske, a morate znati kako su to djeca koja treniraju ponedjeljkom od 21 do 23 sata u Župi dubrovačkoj, koji četvrtom u Gospinom polju rade od 23 do ponoća. Problem svih dvoranskih klubova je nedostatak termina. Rezultati bi, da je to bolje, svakako bili još bolji – rekao je Cvjetković.

24. travanj 2024 06:30