StoryEditorOCM
OstaloSVEČANOST ZAJEDNICE ŠPORTA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

FESTA ŽUPANIJSKOG SPORTA U SPONZI Tko su laureati u 2016. godini?

12. svibnja 2017. - 13:36

I ove godine je Zajednica športa Dubrovačko neretvanske županije na čelu s predsjednikom Brankom Bazdanom (na slici) proglasila najuspješnije sportaše u kategoriji ženska nada, muška nada, županijski savez, trener, sportašica, sportaš, ženska ekipa i momčad.  

U kategoriji ženska nada izabrane su judašica Dubrovnika 1966. Anđela Violić i rukometašica Dalmatinke iz Ploča Petra Marinović, u kategoriji muška nada vaterpolist KPK Davor Skokandić i karatist Metkovića Duje Mihaljević. Zajednica sportskih udruga Blato dobitnik je priznanja za uspješni Županijski savez, rad u proteklom razdoblju.

U seniorskoj konkurenciji nagrade su dobili trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak, koji je izabran za najuspješnijeg trenera, judašica Dubrovnika Ivana Šutalo je sportašica godine, vaterpolist Jug CO Marko Bijač je sportaš godine, seniorska ekipa Ženskog košarkaškog kluba Ragusa je dobila nagradu u kategoriji najuspješnija ženska ekipa, a u kategoriji najuspješnija momčad nagrada je otišla u ruke seniorima Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje.

Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije dodijelila je još tri priznanja: za obljetnicu kluba, za izuzetno sportsko dostignuće te za životno djelo. Košarkaški klub Dubrovnik je dobitnik Nagrade za obljetnicu kluba (70 godina), nagrada za izuzetno sportsko dostignuće dodijeljena je Vaterpolskom klubu Jug Croatia osiguranje (prvi klub u povijesti hrvatskog sporta koji je osvojio svih pet natjecanja u jednoj godini), a Nagrada za životno djelo Marku Matiću iz Čilipa, koji je u nogometu više od 50 godina, kao igrač, trener te klupski djelatnik. Još uvijek aktivno igra za veterane Nogometnog kluba Konavljanin. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske za veterane u Sesvetama sa 66 godina bio je najstariji sudionik prvenstva.

USKORO FOTOGRAFIJE SA SVEČANOSTI PROGLAŠENJA

25. travanj 2024 01:02