StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

STARR NA PUTU DO ZVIJEZDA Neka treća bude sreća!

10. svibnja 2017. - 15:20

Nikad u povijesti kluba nismo bili jači. Nikad dosad nismo imali jaču i ozbiljniju postavu! – tako je novu sezonu najavio Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Dubrovački klub već petnaest godina igra u prvom razredu. Zadnje dvije sezone je stigao do svog najvećeg uspjeha - finala doigravanja, ali oba puta je gledao kako se drugi raduju, podižu pokal prvaka Hrvatske. Prvi put je bio presretan jer je igrao finale, bio prvi do tada super jakog Dr. Časl, ali drugi put je sa suzama u očima, ne vjerujući kako nije uspio, čestitao na naslovu GSTK Zagreb.

Međutim, iako je nakon prošlogodišnjeg finala izgledao kao da ga je 'vlak pregazio', nije potonuo. Tješili su se u Gospinom polju kako će treća biti sreća. Posegnuli su za pojačanjima. Doveli Tomislava Japeca i Roka Tošića. Ostali su Miho Simović i Neven Juzbašić. Njih četvorica su ponovila uspjeh iz prošle godine u ligi. Ugrabili su prvu poziciju u doigravanju. Dobili u ligi svih 18 utakmica. Izgubili samo četiri, a dobili 64 partije. Čak su u 15 utakmica slavili s maksimalnih 4:0. Suparnika u finalu, varaždinski Starr, oba puta su dobili sa 4:0, i to u Gospinom polju, u svom domu, nisu pritom izgubili niti jedan set.

Tko nije sto posto u stolnom tenisu, vjerojatno bih već uoči prve utakmice finalne serije, koja se igra na dvije pobjede, uručio dubrovačkom sastavu trofej prvaka. Međutim, glavni konkurent Libertas Marinkolora je oba puta skrivao karte. Nastupio je oba puta s drugom postavom u tom trenutku, a doigravanje je dočekao s još jačom prvom postavom. Varaždinski Starr je Ronaldu Ređepu i Tomislavu Zubčiću dodao Kineza Zeng Jia zbog čega sad 'Pituri' ne mogu reći kako su favoriti.

Prva utakmica je ove srijede u Varaždinu (17 sati). Druga u subotu, 13. svibnja u Dubrovniku gdje bi se u utorak, 16. svibnja igrala i eventualna treća utakmica finala. Libertas Marinkolor u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani neće biti sami. Na put kreće 15-ak navijača.

Prva je utakmica, ističu oba sastava, ključna. 

20. travanj 2024 14:59