StoryEditorOCM
OstaloKLUPSKO NATJECANJE U RIBOLOVU IZ BARKE ARŠK ORHAN

RIBOLOVCI OKO SUPETRA Pobijedio Ilija Rimac, a Maro Rimac ulovio najveću ribu

Piše PSD.
9. svibnja 2017. - 23:33

S ribolovcima Orhana na Supetru je bio, lijepo se družio, te ponešto snimio i zabilježio Željko Tutnjević

U moru Župskog zaljeva oko otočića Supetra održano je klupsko natjecanje u ribolovu iz barke Amaterskog ribolovnog športskog kluba Orhan Dubrovnik. Sudjelovalo je 9 članova i niti jedan se bez ulova nije vratio u "bazu" na Supetru, koju je gospar Niko Miljas, s osobljem Adriane, ljubazno stavio sportskim ribolovcima na raspolaganje.

Pobijedio je Ilija Rimac, ulovivši 2170 grama ribe, pretežno arbula. Drugi je bio Maro Rimac, s ulovom od 1860 grama ribe, među kojom je bila i najveća riba natjecanja, pagar od 440 grama, za kojeg je dobio i dodatnu zlatnu medalju. Trećeplasirani Darko Butigan ulovio je 1119 grama ribe, pomalo rastuživši prijatelja Ena Kajmovića, koji je "drvenu medalju" kao četvrtoplasirani dobio za samo 2 grama ribe manje, s ulovom od 1117 grama. Peti je bio Mato Rimac (1060 grama), šesti Nikša Kovačić (920 grama), sedmi Darko Pešice (850 grama), osmi Rade Pleša (30 grama) i deveti Vedran Cvjetković (9 grama).

Ukupno je ulovljeno 9210 grama ribe u natjecateljskom vremenu od 9  do 13 sati. Trojica prvoplasiranih su pored zlatne, srebrne i brončane medalje dobili i pravo zastupati klub na predstojećem županijskom natjecanju u ribolovu iz barke. Priznanja im je uručio gospar Ivo Marčinko, predsjednik ARŠK Orhan Dubrovnik. 

Natjecanje je završilo, doma se nije žurilo, slaviti se uz gradele, bijelo i crno iz konavoskih vinograda, te pjesmu do kasno popodne veseliti nastavilo.

18. travanj 2024 01:37