StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONSKI SVIJET STIGAO U DUBROVNIK I ŽUPU DUBROVAČKU

PLJUŠTE REKORDI Valamar Junior Open i Yonex Youth International okupili natjecatelje iz 28 država svijeta!

5. svibnja 2017. - 01:08

Sve je spremno za treći Valamar Junior Open 2017., Otvoreno juniorsko prvenstvo Hrvatske za natjecatelje do 19 godina, koje se u organizaciji Badmintonskog kluba Aedium održava od 5. do 7 svibnja u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Dubrovački turnir boduje se za svjetsku juniorsku rang listu. Prvi mečevi su u petak, 5. svibnja u 9 sati.

Prema zaključnim prijavama i ždrijebu treće izdanje će biti najbrojnije. Nastupit će 110 igračica i igrača iz Mađarske, Francuske, Češke, Bugarske, Moldavije, Slovenije, Engleske, Turske, Španjolske, Švedske, Belgije, Srbije, Tajvana, Nizozemske, Kazahstana, Finske, Norveške, Italije, Indonezije, Estonije, Indije, Slovačke, Luksemburga i Švicarska. Sa svim najboljim što ima Hrvatska u juniorskom uzrastu, u Dubrovniku će igrati natjecatelji iz ukupno 26 država svijeta. Prošle godine turnir je bio okupio 98 juniora i juniorki iz 15 država.

Paralelno s Valamar Junior Openom u Gospinom polju i ove godine se u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka igra Yonex Youth International, međunarodni turnir za pomladak, natjecatelje do 11, do 13 i do 15 godina. Prijavljeno je 79 natjecatelja iz petnaest država (prošle godine je igralo 63 badmintonaša iz pet država). U Čibači će igrati djeca iz Turske, Rusije, Mađarske, Srbije, Bugarske, Rumunjske, Indije, Finske, Engleske, Norveške, Švedske, Luksemburga, Poljske, Ukrajine i Nizozemske. Program u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka počinje u petak, 5. svibnja u 12 sati. U subotu, 6. svibnja, prvi mečevi su u 9 sati.

Finala Yonex Youth Internationala će se, kao i prošle godine, igrati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju (nedjelja, 7. svibnja). Nakon njih pada odluka i o pobjednicima Valamar Junior Opena.

FOTOGRAFIJE SU PODSJETNIK NA PRVO IZDANJE VALAMAR JUNIOR OPENA 2015. GODINE

25. travanj 2024 11:27