StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

DVA POGOTKA MARINOVIĆA 'Idemo osvojiti naslov prvaka, ali prvo obraniti naslov pobjednika Kupa kralja!'

30. travnja 2017. - 01:03

Sjajan završetak ligaškog dijela prvenstva ElPozo Murcie. Sedma pobjeda u nizu, deveta u zadnjih deset utakmica. U posljednjem, 30. kolu slavlje u gostima kod Ribera Navarra sa čak 9:0. Dva pogotka, treći i šesti, postigao je Dario Marinović, koji je s Minguelinom bio najbolji strijelac momčadi. Još se dogodilo da je Barcelona Lassa u zadnjem kolu izgubila u gostima od Jaen Paraiso Interior sa 4:3 te su Marinović i ekipa na kraju drugi, a Barcelona Lassa je pala na treće mjesto. Prvu poziciju je uoči zadnjeg kola osigurao branitelj naslova, Movistar Inter FS.

ElPozo Murcia će u četvrtfinalu doigravanja na sedmi Peniscola RehabMedic, a ako bude uspješna, u polufinalu će na boljeg iz ogleda Barcelona Lassa – Palma Futsal. U oba slučaja će imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici. Preostala dva para četvrtfinala su Movistar Inter FS – Catgas Energia te Jaen Paraiso Interior – Magna Gurpea.

Neka se zna kako je ElPozo Murcia najmanje puta izgubila ove sezone. Samo tri puta. Movistar Inter FS ima pet poraza, Barcelona Lassa četiri. Marinović i ekipa su dobili 22 utakmice, kao i Barcelona Lassa, dok je Movister Inter FS ostvario tri pobjede više i niti jednom nije odigrao 'iks', a ElPozo Murcia ima pet neodlučenih rezultata. 

Na kraju, s druge pozicije kreće u borbu za naslov. Ne krije kako joj je naslov prvaka cilj. Dario Marinović je to naglasio svaki put u razgovoru za Dubrovački vjesnik. Međutim, prije nego krene u doigravanje, ElPozo Murica u subotu, 6. svibnja, igra finale Kupa kralja protiv Magna Gurpea. Marinović i ekipa brane naslov. Ove sezone su već osvojili jedan trofej, i to na početku sezone španjolski Super kup.

- Finale Kupa kralja se igra na neutralnom terenu, u Guadalaja. Favoriti smo, pogotovo kad igramo ovako dobro, ali itekako dobro znamo kako je Magna Gurpea momčad koja nam je učinila veliku uslugu u prvenstvu jer je prije dva kola dobila sa čak 6:1 Barcelonu u Barceloni, a to nitko nije očekivao. Zatim, to je momčad koja nas je prošle godine izbacila u četvrfinalu doigravanja. Ove godine smo je u španjolskom Kupu dobili jedva sa zvukom sirene. Zbog toga nikako nećemo ući 'lako ćemo' - rekao je Marinović. Javio se odmah nakon gostujuće 9:0 pobjede u zadnjem kolu ligaškog dijela. Poslao sliku sa suigračima iz svlačionice.

- Idemo osvojiti naslov prvaka, ali prvo obraniti naslov pobjednika Kupa kralja -  istaknuo je Marinović, koji je ligaški dio prvenstva zaključio s  učinkom od 13 pogodaka.

POREDAK 
Kraj ligaškog dijela prvenstva Španjolske:
1. Movistar Inter FS 75 bodova, 2. ElPozo Murcia 71 bod, 3. Barcelona Lassa 70 bodova, 4. Jaen Paraiso Interior 53 boda, 5. Magna Gurpea 51 bod, 6. Palma Futsal 51 bod, 7. Peniscola RehabMedic 48 bodova, 8. Catgas Energia 40 bodova, 9. Ribera Navarra 34 boda, 10. Zaragoza 32 boda, 11. Santiago Futsal 31 bod, 12. Levante UD FS 30 bodova, 13. Gran Canaria FS 30 bodova, 14. Cartagena 26 bodova, 15. Burela 25 bodova, 16. Jumila 9 bodova.
 

24. travanj 2024 09:44