StoryEditorOCM
OstaloJUDO/EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO

IVANA PORAŽENA NA STARTU Nekad treba imati malo sreće i na ždrijebu

22. travnja 2017. - 19:30

Carolin Weiss je zaustavila Ivanu Šutalo na startu natjecanja u kategoriji preko 78 kilograma na Europskom seniorskom prvenstvu, kojem je domaćin Varšava. Uz ime reprezentativke Njemačke stoji da je osvojila u zadnje dvije godine dvije medalje na Grand Slam-ovima, i to u Abu Dhabiju i Bakuu te prvo mjesto na Grand Prix-u u Budimpešti. Bila je juniorska te mlađe seniorska prvakinja Europe. Do jučer su Ivana i Weiss bile izjednačene, 1:1 u pobjedama. Ivana je izjednačila na 1:1. Sad je opet Weiss u prednosti.

Ždrijeb nije bio dobar za najuspješniju dubrovačku sportašicu. Weiss je bila osma nositeljica prvenstva, 17. sa svjetske rang liste, a da je Ivana, koja je oko pedesetog mjesta na svjetskoj rang listi, uspjela iznenaditi, čekala bi je potom prva nositeljica, reprezentativka Turske Kayra Sayit. Istina, imala bi judašica Dubrovnika tada priliku kroz repasaž doći do borbe za broncu. Ovako je nakon poraza od Weiss zaključila nastup. Ukupno je 17 natjecateljica bilo u kategoriji preko 78 kilograma.

Ivana će još jednom na tatami EP-a u Varšavi, i to posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, 23. travnja, kada se održava ekipno natjecanje.

- Prošle godine je Ivana na najbolji mogući način zaključila mlađe seniorski staž, ostvarila svoj najveći uspjeh, osvojila naslov prvakinje Europe. U seniorskoj konkurenciji cilj joj je izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Tek iduće godine se počinju skupljati bodovi za nastup na tom najvažnijem natjecanju. Ova godina je godina stjecanja iskustva. Naravno, želja je već sad se pokazati na svakom natjecanju. Iskoristiti svaku priliku za dobar plasman. Nekad treba imati malo sreće i na ždrijebu. Ovaj put Ivana to nije imala. Možda će se sve vratiti već sutra kad je ekipno natjecanje – rekao je prof. Željko Đapić, trener Ivane Šutalo te potvrdio kako će ove godine najuspješnija dubrovačka sportašica nastupiti na još dva velika natjecanja, Univerzijadi te Svjetskom seniorskom prvenstvu.

25. travanj 2024 12:20