StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

ROKO TOŠIĆ 'Zaboravite što je bilo do danas, sad kreće ono pravo i najvažnije!'

19. travnja 2017. - 11:19

Startamo od nule. Moramo zaboraviti što je bilo do danas. Doigravanje je uvijek najvažnije. Tako je to u mnogim sportovima, a ne samo u stolnom tenisu. Samo treba se paziti. Neki se došlepaju do završnice, ali i oni tada računaju na isto. Dakle, sad kreće ono pravo i najvažnije – tim riječima je najavu doigravanja za prvaka Hrvatske počeo reket Libertas Marinkolora, Roko Tošić. Iskustva ima. Zna GSTK Zagreb, suparnika u polufinalu doigravanja, u dušu. Libertas Marinkolor je dobio svih 18 utakmica ligaškog dijela. GSTK Zagreb je branitelj naslova i bio je četvrti s 12 pobjeda i 6 poraza. Varaždinski Starr drugi sa 16 pobjeda i 2 poraza, a treća Pula, koja je kao i GSTK Zagreb ostvarila 12 pobjeda i 6 poraza, ali je bila međusobno bolja od aktualnog prvaka.

- Varaždinci su sad doveli Kineza Zeng Jia i to govori kako ništa neće biti kao što je bilo. Kad govorimo o GSTK Zagreb, on je po meni treći po kvaliteti, a na kraju je zauzeo četvrto mjesto i igra u polufinalu protiv nas. Je li računao kako protiv nas može prije do iznenađenja, tko zna? Uglavnom, aktualni je prvak i to treba poštovati.

Prije nego će Tošić nastaviti o suparniku u polufinalu, prvo će o sustavu natjecanja.

- Imamo bolju startnu poziciju, a prvu igramo u gostima. Ako izgubiš prvu, onda si ti u muci uoči druge utakmice – rekao je Tošić. Kad je on zadnji put igrao doigravanje bolje plasirani je bio domaćin u prvoj utakmici, pa ako bi izgubio drugu u gostima, bio je domaćin i u trećoj, majstorici.

Zatim o GSTK Zagreb.

- Očekujem kako će nam se suprotstaviti Domagoj Maglić, njihov najiskusniji igrač. Zatim Danijel Mijatović te Josip Arbanas. Maglić i Arbanas su prošle godine bili uspješni u doigravanju. Jakov Tica bi mogao igrati u parovima. Moramo biti maksimalno oprezni. Moramo ući u polufinale svjesni kako nam neće biti lako. Ako tako pristupimo, onda će biti dobro. Što se tiče našeg sastava, tko će igrati, a tko ne, to ćemo odlučiti na dan meča. Uvijek je tako. Na dan utakmice se dogovorimo. Ponavljam, puno toga sam prošao. Moramo biti spremni na sve. U doigravanju nema kalkulacija, svega što smo doživjeli tijekom ligaškog dijela počevši da neki kalkuliraju, izađu s drugom postavom, kad im krene loše da dignu ruke. Sve to nećemo vidjeti u doigravanju. Sve je resetirano na nulu i svi sad krećemo od početka – poručio je Tošić.

Prva utakmica polufinala doigravanja igra se u srijedu, 19. travnja u Zagrebu s početkom u 15.30 sati. Druga utakmica je u subotu, 22. travnja u Gospinom polju u 17 sati, a eventualna treća se igrat će se također u Dubrovniku u utorak, 25. travnja. Ove srijede igra i prva utakmica drugog polufinalnog para. Pula dočekuje varaždinski Starr.

20. travanj 2024 07:52