StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ZAVRŠENA LIGA, KREĆE DOIGRAVANJE Valja 'Piturima' preko prvaka do završne borbe za prvaka!

15. travnja 2017. - 22:46

Libertas Marinkolor je bez greške zaključio ligaški dio HEP Hrvatske Super lige: 18 utakmica - 18 pobjeda te u doigravanje, kao i prošle sezone, ulazi s prve pozicije. U zadnjem kolu dobio je Starr, prvog pratitelja, i to je u njegovom domu slavio s maksimalnih 4:0. Međutim, opet su Varaždinci, koji su drugi sa 16 pobjeda i 2 poraza, nastupili s drugom postavom.

- Budući su to napravili u prvom dijelu, došli s drugom postavom na utakmicu, a mi ih u Gospinom polju dobili s maksimalnih 4:0 i to bez izgubljenog seta, bilo je uoči zadnjeg kola jasno kako smo mi prvi, a oni drugi te je Starr sad skrivao karte za doigravanje - komentirat će 'Pituri' pobjedu u Varaždinu. Znaju kako se isto neće dogoditi u eventualnom finalu protiv Starra. 

Zadnje kolo ligaškog dijela odlučivalo je tko će biti treći, a tko četvrti, tj. tko će u polufinale na Libertas Marinkolor, a tko na Starr. Na kraju je Pula pobjedom sačuvala treće mjesto i u polufinalu će igrati protiv Starra, a suparnik Libertas Marinkoloru u borbi za finale bit će GSTK Zagreb, aktualni prvak, koji je slavio u zadnjem kolu, ali nije dočekao poraz Pule u Splitu. Prošle sezone GSTK Zagreb je iznenadio u polufinalu Starr, a u finalu Libertas Marinkolor te osvojio naslov. Zadnje dvije sezone Libertas Marinkolor je igrao finale doigravanja i izgubio, a ta dva druga mjesta su mu najveći uspjeh u prvenstvu. 

Prve utakmice polufinala doigravanja igraju se u srijedu, 19. travnja. Libertas Marnkolora je gost GSTK Zagreb, a Starr ide u Pulu. Druge utakmice igraju se u Dubrovniku i Varaždinu u subotu, 22, travnja, a eventualne majstorice u utorak, 25. travnja, također u Dubrovniku odnosno Varaždinu. 

Prva utakmica finala zakazana je 10. svibnja u domu slabije plasiranog sastava. Druga utakmica finala je kod bolje plasiranog sastava 13. svibnja, kao i eventualna treća utakmica finala, majstorica, koja bi se igrala 16. svibnja.

19. travanj 2024 18:35