StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

SLAVI DUBROVNIK Napokon smo uspjeli!

10. travnja 2017. - 18:20

Tim Danče Bridž kluba Dubrovnik je uspio izboriti plasman u 'A' Hrvatsku ligu. Prvi put je neki tim iz Dubrovačko-neretvanske županije član 'A' razreda, najvišeg ranga timskog prvenstva Hrvatske. Godinama su članovi Bridž kluba Dubrovnik bili blizu, s uspjehom stizali do posljednjeg kruga kvalifikacija, ali taj posljednji korak nisu uspjeli napraviti. Ovaj put jesu, i to u zagrebačkom Domu sportova na završnici 'B' Hrvatske lige u sezoni 2016./17. na kojoj je nastupilo šest najboljih koji su prvo bili uspješni na regionalnim kvalifikacijama te potom na polufinalnom kvalifikacijskom turniru. Bridž klub Dubrovnik je na završnicu stigao sa čak dva svoja tima, a povijesni uspjeh ostvario je Tim Danče.

Potpisali su ga Toni Radić, Miše Jančić, Maja Mrša, Ana Čeović, Ivica Obad, Dejan Škero i Andrija Martić. Oni su bili najbolji počevši od regionalnih kvalifikacija. Na završnici 'B' Hrvatske lige nitko bolji od njih. Iza sebe su ostavili tim Rijeka 2, dva tima Jurica Tomljenović, šesti i sedmi, zatim Rab te Belfast, drugi tim Bridž kluba Dubrovnik, koji je u sezoni 2016./17. nastup zaključio na šestom mjestu. Belfast je igrao u sastavu: Zdenko Stanković, Maja Kučić-Kržić, Nikola Cvjetović, Niko Dubčić, Rade Garić i Vedran Košta.

U Zagrebu se u isto vrijeme igrala i završnica 'A' Hrvatske lige. Tim Jurica Tomljenović 1 je očekivano osvojio naslov prvaka Hrvatske. Naime, za taj tim igra kompletna reprezentacija Hrvatske. Drugi je bio tim Jurica Tomljenović 4, treći Split... Iduće godine, u toj najjačoj konkurenciji, igrat će po prvi put u povijesti i tim Bridž kluba Dubrovnik!

16. travanj 2024 14:36