StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO

BOLJI OD CRNE GORE, HRVATSKA 14. UTAKMICA BEZ PORAZA 'Mini vatreni' korak bliže Sloveniji

8. travnja 2017. - 15:28

Pobjedom je malonogometna reprezentacija Hrvatske počela nastup u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo. Na turniru 'C' skupine u Kijevu dobila je Crnu Goru sa 4:0. U nedjelju, 9. travnja, naši, također u 12 sati po hrvatskom vremenu, igraju s Belgijom, a u utorak, 11. travnja, posljednjeg dana turnira, suparnik je domaćin, Ukrajina (18 sati po hrvatskom vremenu).

Protiv Crne Gore Hrvatska je krenula s petorkom: Ivo Jukić na vratima, Vedran Matošević, Franco Jelovčić, Dario Marinović i Tihomir Novak. Na prvi pogodak smo čekali sedam minuta. Tada je Jakov Grcić zatresao mrežu Crne Gore udarcem iz daljine, s više od deset metara. Početkom nastavka smo opet iz prekida izigrali suparnika. Nakon kornera Josip Suton je na drugoj stativi, s dva metra, zakucao loptu u mrežu. Na isti, nakon kornera, dvije minute poslije otišli smo na 3:0 (Tihomir Novak sa 6,7 metara). U 31. minuti dočelali smo i pogodak Daria Marinovića. Ukratko, Hrvatska je bila daleko bolja te je nastavila niz: 14 utakmica nenzna za poraz (2:2 protiv Rusije u posljednjem nastupu na EP-u u Beogradu, zatim 12 utakmica u pripremama za kvalifikacije te uspjeh protiv Crne Gore na startu kvalifikacija).

Pobjednik turnira u Kijevu izravno će se plasirati na Europsko prvenstvo, koje će se početkom 2018. igrati u Sloveniji, dok će drugoplasirani sastav u dodatne kvalifikacije, koje se igraju u rujnu, a u kojima će nastupiti i najbolja trećeplasirana reprezentacija sedam kvalifikacijskih skupina.

1. KOLO Hrvatska – Crna Gora 4:0
KIJEV
Palača sportova. Gledatelja 400. Suci: Ondřej Černý (Češka) i Lukáš Peško (Slovačka), treći sudac: Trayan Enchev (Bugarska).
Strijelci: 1:0 Grcić (7), 2:0 Suton (22), 3:0 Novak (24), 4:0 Marinović (31)
HRVATSKA: Ivo Jukić, Vedran Matošević, Jakov Grcić (1), Kristijan Grbeša, Saša Babić, Franco Jelovčić, Dario Marinović (1), Tihomir Novak (1), Josip Suton (1), Kristijan Postružin, Davor Kanjuh, Matej Horvat, Toni Jelavić, Ivan Mladina. Izbornik: Mato Stanković.
CRNA GORA: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Ognjen Sušić, Aleksandar Bojović, Marko Bajčetić, Eldin Ćorović, Bojan Bajović, Darko Čalasan, Saša Gojković, Mitar Kandić, Dejan Miličić, Aleksandar Obradović, Marko Misović, Igor Asanović. Izbornik: Sveto Ljesar.

U drugoj utakmici 1. kola igraju Ukrajina i Belgija (subota, 8. travnja u 18 sati).

18. travanj 2024 11:16