StoryEditorOCM
OstaloMEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK'/BORILAČKI SPEKTAKL U GOSPINOM POLJU

SERGEY CHEPIONGA, ŠEF W5: 'Dubrovnik je 8. travnja glavni grad kickboxinga i MMA!'

8. travnja 2017. - 11:56

Bit će ovo jedan od najboljih kickboxing turnira na ovim prostorima. Ukupno je šest borbi. Stiže dvanaest boraca iz sedam država – u uvodu će glavni ‘krivac’ za ‘prvo poluvrijeme’ borilačkog spektakla u subotu navečer u Gospinom polju (drugo poluvrijeme je tradicionalna Noć Gladiatora, MMA borbe).

Od 19 sati kreće W5 priredba. Ruska organizacija je jedna od najjačih u svijetu kickboxinga. Njezin predsjednik je Sergey Chepionga koji bi satima mogao pričati o svakom od dvanaest boraca koji će ući u ring dubrovačke dvorane. U najavi turnira u Dubrovniku, na početku, kako ističe, uspješne suradnje s Ultimate fight kubom Gladiator, Chepionga će posebno istaknuti borbu večeri.

- Oba borca su vlasnici pojaseva. Obojica će uložiti svoje pojaseve. Tko bude bolji, odnijet će oba – istaknuo je Chepionga.

U toj borbi večeri u ring će Massaro Glunder ‘The Project’ iz Nizozemske i Vlad Tuinov ‘Diamond’ iz Rusije. 22-godišnji Nizozemac je tri godine stariji i dva centimetra niži od Rusa. Dobio je 29 od 40 profesionalnih borbi od čega 19 nokautom. Tuinov nije slavio u samo dvije od 29 borbi od čega ih je osam ostvario nokautom.

- Riječ je o najboljim mladim borcima svijeta. Massaro je trenirao u svjetski poznatom klubu ‘Mike Gym’, Tuinov strašno napreduje. Nevjerojatno koliko je danas bolji u odnosu na prije šest mjeseci. Njegov trener Andrej Chadin je napravio sjajan posao. On je gladan borbi s jačim i iskusnijim suparnicima, a to je svakako Massaro. Njih dvojica imaju raznolik stil borbi. Gledatelji mogu očekivati kako će njihova borba biti remek-djelo u ringu. Međutim, i prvih pet borbi će isto tako biti poslastica za ljubitelje borilačkih vještina – istaknuo je predsjednik W5. Pohvalio je svih pet hrvatskih boraca koji će u subotu navečer u ring od čega su trojica članovi splitskog Pit Bulla (Muhamet Deskaj, Finko Barišić i Luka Tomić), Andrej Kedves je iz Đakova, a Teo Mikelić je član Trojana iz Pule.

- Znate li kako je Kedvesu nadimak AK 47?! On je poput legendarne automatske puške s kojom se juriša na protivnika. Upravo je on takav borac. I moram priznati kako i mene zanima kako će završiti njegova borba. Njegov suparnik je Juri Makalov. Sergey Chadin je uzeo prezime svog trenera. Toliko o tome koliko ga cijeni. On se bori s Barišićem. Imamo tri borbe gdje je jedan borac viši deset centimetara od svog suparnika – spomenuto je ‘kap u moru’ informacija, koje ima čelni čovjek W5 organizacije o borcima. Potom, iznio je još nekoliko informacija vezanih za borbu večeri.

- Rijetke su borbe u kojima pobjednik uzima sve! Ovo je ta borba. Jedan je vlasnik pojasa u kategoriji do 71 kilogram, drugi u kategoriji do 72.5 kilograma.

Borba večeri je predviđena da traje pet rundi po tri minute. Prvih pet borbi su po tri runde po tri minute.

- Hvala Dubrovniku, hvala Gordanu Vatavuku, Maru Peraku i ostalima u dubrovačkom klubu na pomoći, hvala i Marku Žaji iz Splita. Dubrovnik je glavni grad kickboxinga i MMA u subotu, 8. travnja 2017. godine. Šest borbi na W5 priredbi, plus MMA borbe na Noći Gladiatora. Vidimo se u subotu navečer od 19 sati u Sportskoj dvorani – poručio je Chepionga, predsjednik W5 u najavi borilačke priredbe, kakva, kako je istaknuo, još nije viđena na ovim prostorima.

25. travanj 2024 00:05