StoryEditorOCM
OstaloBORILAČKI SPEKTAKL U SUBOTU, 8. TRAVNJA U SPORTSKOJ DVORANI U GOSPINOM POLJU

MARO PERAK 'Kad se sve spoji, W5 priredba i Noć Gladiatora, dobili smo jednu super zanimljivu večer!'

7. travnja 2017. - 19:02

Koja je razlika između prethodnih deset izdanja Noći Gladiatora, i jedanaeste? Prvi put surađujemo s W5 organizacijom, najjačom ruskom, a jednom od najboljih svjetskih profesionalnih kickboxing organizacija. Dovoljno je reći kako cijeli kickboxing svijet iščekuje rezultate iz Gospina polja, naravno, prije svega borbe večeri u kojem se sastaju vlasnici pojaseva, Glunder i Tuinov. Nemojte zaboraviti kako je riječ o profesionalcima. Čuo sam podatak kako je tih dvanaest boraca do danas imalo preko 250 borbi. Zatim, nije riječ o teškašima, a kad je tako, očekujem kako će ovi borci ‘letjeti’ ringom, kako ćemo svjedočiti borbama u kojima neće biti niti jedne sekunde odmora te kako će se gledatelji oduševiti – o kickboxing dijelu večeri će Maro Perak, najuspješniji dubrovački borac, ovaj put u ulozi čelnog čovjeka organizacije priredbe. Potom će Maro o drugom dijelu večeri – Noći Gladiatora, deset MMA borbi.

- Nakon W5 priredbe ide naša tradicionalna priredba, koju bih usporedio s onom prvom Noći Gladiatora, koja je održana 2006. godine. Bio je to tada naš početak. Svih nas, ne samo moj. Svima nam je to bila prva borba pred svojim navijačima, u svom gradu, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Svi smo te večeri napravili prve korake u svojim profesionalnim karijerama. Bili smo tada neki nepoznati mladi borci i bila je to tamo neka borilačka priredba koju su organizirali ti mladi nepoznati borci, koji su sanjali kako će jednog dana biti poput najboljih boraca svijeta. Jedanaest godina poslije svi znaju za Noć Gladiatora, a nekoliko nas se izborilo te imalo priliku boriti se na priredbama, koje potpisuju najjače organizacije. Osim mene do toga u došli Antun Račić, Ante Delija, Kristijan Perak… To govorim jer očekujem kako će oni koji nastupe na 11. Noći Gladiatora, koji će poput mene 2006. godine imati debi u svom Gradu, imati prve profesionalne borbe, prve pred svojim navijačima, sutra biti u prilici nastupati na velikim priredbama. Za razliku od nas, svi koji nastupe ovaj put mogu se pohvaliti kako su osvajali medalje na amaterskom prvenstvu Hrvatske, a većina od njih najsjajnije. Naš klub je daleko najuspješniji u državi. Dakle, na ovogodišnjoj Noći Gladiatora, kao što je bilo 2006., neće biti iskusnih boraca, poznatih imena. Priliku će dobiti sve nade dubrovačke, a s obzirom na rezultate, i hrvatske MMA scene.

Potom će Perak posebno naglasiti.

- Tko je bio 2006. i tko dođe u subotu, ipak će vidjeti veliku razliku između nas koji smo ulazili u ring 2006. godine, i ovih koji ulaze danas. Ovi danas imaju daleko bolju tehniku, školovaniji su. Imali su od koga naučiti. Nemojte zaboraviti kako smo uvijek u klub dovodili najbolje trenere, kako smo odlazili u najbolje svjetske klubove na pripreme te sve ono što smo tamo naučili, prenijeli smo na mlade. Zato imamo toliko uspjeha, zato smo čudo od kluba. Niti jedan klub u Hrvatskoj se ne može pohvaliti s toliko boraca na velikim priredbama. To je rijetkost u čitavoj Europi. Zato očekujem kako će ovi mladići biti bolji od nas jer oni ne kreću od nule. Imaju vrlo dobre uvjete za trening, kvalitetne trenere… Zatim, nemojte zaboraviti, mi smo 2006. nosili stolice, namještali dvoranu, ring, lijepili plakate po gradu, prodavali ulaznice kako bi mogli pokriti troškove, danima radili na organizaciji priredbe i nakon svega toga trčali na trening kako bi se što bolje spremili za nastup. Ovi mladići danas mogu razmišljati samo o borbama. Uglavnom, kad se sve spoji, W5 priredba i Noć Gladiatora, dobili smo jednu zanimljivu, super zanimljivu večer. Uvjeren sam kako ćemo svi skupa uživati u subotu navečer u Gospinom polju – istaknuo je Maro Perak.

Borilački spektakl u Gospinom polju u subotu, 8. travnja, počinje u 19 sati.

25. travanj 2024 13:49