StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/HEP HRVATSKA SUPER LIGA

DJEČJI VRTIĆ SPLIT 'Pituri' se igrali

5. travnja 2017. - 23:05

Radni dan, domaćin super jak, bori se za naslov prvaka, i kad je tako, neka idu djeca u na utakmicu s Libertas Marinkolorom u Dubrovnik. Ne znamo jesu li baš tako ovaj put razmišljali u Stolnoteniskom klubu Split, ali su u Gospino polje stigli bez svojih udarnih igrača. Nije došao Josip Mustapić, nije bilo ni Vedrana Bakača te Alena Jalžabetića. Kažemo kako ne znamo jer je Split gotovo isto napravio u prvom dijelu prvenstva. Kad je bio domaćin igrao je samo Mustapić te Rino Vidan i Roko Zorić (na slici). Sad se Vidanu i Zoriću pridružio Artur Garifullin. Najstariji od njih trojice ide u šesti razred osnovne škole.

I kad se to opet dogodilo, ovaj put je uz Tomislava Japeca i Miha Simovića za 'Piture' zaigrao Filip Mikulić, a Roko Tošić je ostao izvan sastava. Na kraju 4:0 za Libertas Marinkolor, i to bez izgubljenog seta. Tako je bilo i u Splitu krajem studenog prošle godine, u susretu pretposljednjeg, 8. kola prvog dijela sezone.

Nije prvi put kako se ovakve stvari događaju u HEP Hrvatskoj Super ligi. Istu stvar je napravio nitko drugi nego najveći i jedini konkurent Libertas Marinkoloru za naslov prvaka Hrvatske – varaždinski Starr. U zadnjem kolu prvog dijela poslao je u Dubrovnik 'B' momčad te je već sad jasno kako će dubrovački sastav krenuti s prve pozicije u doigravanje za prvaka, a Starr s druge. Naime, i ta utakmica u Gospinom polju između dva vodeća sastava lige, u tim okolnostima, završila je 4:0 za 'Piture', koji pritom, kao i protiv Splita u obje utakmice, nisu izgubili niti jedan set. Starr je tada osvojio samo 58 poena.

Uglavnom, ovakve i slične stvari ne mogu u rubriku s pozitivnim predznakom.

Još je jedno kolo do kraja ligaškog dijela. Potom kreće doigravanje za prvaka u kojem će igrati četiri najbolja sastava lige. Libertas Marinkolor samo jednu želju ima. Nikako ne bi bio zadovoljan kad bi ponovio svoj najveći uspjeh - doprvak Hrvatske 2015. i 2016. godine.

20. travanj 2024 16:49