StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

HRVATSKA - IRAN U ČIBAČI Remi u 27 slika

5. travnja 2017. - 01:15

Nova školska dvorana u Župi dubrovačkoj, u Čibači, na Mljekari, bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i u utorak navečer, 4. travnja. Opet je pola sata prije početka utakmice na tribinama bilo oko 400 gledatelja, koliko se može natiskati na montažne tribine. Župa dubrovačka je po prvi put bila domaćin utakmicama dvaju reprezentacija, i to malonogometnih. Hrvatske, koja se proteklih dana pripremala u Čibači za nastup u Ukrajini na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo koji se igra od 8. do 11. travnja, dočekala je Iran te protiv njega odigrala dvije utakmice.

Pamtit će se kako je u prvoj utakmici u ponedjeljak navečer ostvarila prvu pobjedu u međusobnim ogledima protiv Irana. Dobila je sa 4:2 reprezentaciju koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kolimbiji bila treća i koja je aktualni prvak Azije. U prethodnih šest ogleda protiv naših Iran je slavio u četiri, a dva su završila bez pobjednika. Dan poslije te povijesne prve pobjede naših, u osmom međusobnom ogledu Hrvatske i Irana nije bilo pobjednika (1:1).

U poluvremenu utakmice na parketu dvorane Osnovne škole Župa dubrovačka igrali su dječaci Nogometnog kluba Župa dubrovačka i Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., koji su se nakon završetka utakmice Hrvatska - Iran u utorak navečer čekali igrače obje reprezentacije ispred svlačionica kako bi se slikali s njima te od njih dobili autogram...

Pamtit će se oba ogleda Hrvatske i Irana u Čibači, i to po odličnoj igri i atmosferi. 

25. travanj 2024 04:13