StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/MEĐUNARODNA PRIJATELJSKA UTAKMICA U ČIBAČI

OVACIJE ZA HRVATSKU I IRAN Tko je bio, nije požalio!

5. travnja 2017. - 00:04

Kakav mali nogomet! Tko je bio u Čibači, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, nije požalio. Tko je pomislio nakon prve utakmice između Hrvatske i Irana u ponedjeljak navečer kako bolje ne može, prevario se. Ako je nakon te prve utakmice u Župi dubrovačkoj Mato Stanković, hrvatski izbornik, isticao: 'Ovo je naše najbolje poluvrijeme, trebali smo vodili i više od 2:0', dan poslije smo vidjeli prvo poluvrijeme u kojem su obje reprezentacije bile sjajne. Po pogodak sa svake strane, tresao se okvir gola s jedne i druge strane, koliko samo sjajnih poteza, a ritam igre strašan… U nastavku utakmice nije bilo pogodaka, ali to nije umanjilo oduševljenje ni s drugih 20 minuta jer je opet bilo poteza za prste polizat.

Hrvatska malonogometna reprezentacija je tako pripreme zaključila bez poraza. U dvanaest utakmica ostvarila je čak deset pobjeda. Po dva puta bolja od Mađarske, Nizozemske i Češke u gostima te Italije kod kuće, pobjeda i remi protiv Makedonije u gostima te sad s Iranom kod kuće. U ponedjeljak su naši dobili treću reprezentaciju s posljednjeg Svjetskog prvenstva i prvaka Azije sa 4:2, a 24 sata poslije protiv te iste moćne reprezentacije, koja je rušila između ostalog i Brazil na SP-u, nije izgubila.

Iranci su u utorak navečer poveli pogotkom Ghodrata Bahadorija u 9. minuti. Poravnao je Franco Jelovčić u 18. minuti. Koliko je samo puta više od 400 gledatelja, u dupke punoj dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka, pljeskalo akterima utakmice. Na kraju su isti pljeskom ispratili s terena obje reprezentacije.

Hrvatska u četvrtak putuje u Ukrajinu na kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo. Tamo ih od 8. do 11. travnja čekaju Crna Gora, Belgija i domaćin, Ukrajina. Prvo mjesto vodi izravno na EP, a drugi će u dodatne kvalifikacije. Iduće EP se igra početkom 2018. u Sloveniji. U kojem će sastavu igrati Hrvatska doznat ćemo vrlo brzo. Mato Stanković bi trebao otkriti popis putnika u Ukrajinu. 

USKORO FOTOGRAFIJE S UTAKMICE HRVATSKA - IRAN 1:1

18. travanj 2024 22:40