StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/HRVATSKI IZBORNIK MATO STANKOVIĆ NAKON POVIJESNE PRVE POBJEDE PROTIV IRANA

BRAVO 'MINI VATRENI' 'Nisu valjda mislili kako ćemo izgubiti utakmicu samo zato jer su treći na svijetu!'

4. travnja 2017. - 11:52

U prvoj od dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo malonogometna reprezentacija Hrvatske je u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka u ponedjeljak navečer dobila Iran sa 4:2.

- Od kad smo skupa, a većina nas je skupa od kraja 2010. godine, možda je ovo najbolje poluvrijeme koje smo odigrali. Suparnik treći sa Svjetskog prvenstva i prvak Azije nije takoreći u prvom poluvremenu zapucao na naš gol. Dobili smo prvo poluvrijeme s 2:0, a smatram kako je rezultat trebao bit i izraženiji u našu korist. U nastavku smo željeli malo odmoriti stožerne igrače, malo je igra pala, ali nije to bilo ništa strašno. U zadnjih 7,8 minuta, kada je Iran igrao s igračem / vratarom, to je, ono što se kaže, rulet za nas i za njih. Od četiri gola koliko smo postigli tri su iz izigrane akcije, praktički smo ih s crti dali. Iran treba priznati da je Hrvatska bila ovaj put bolji protivnik – nije skrivao zadovoljstvo Mato Stanković, hrvatski izbornik (na slici s Lukom Klaićem iz Popovića, koji je bio delegat utakmice Hrvatska - Iran u Čibači). Hrvatska 24 sata poslije igra još jednom na istom mjestu s Irancima.

- Prvo se trebaju slegnuti dojmovi jer smo u jednom 'ludom' nizu (Hrvatska je dobila deset od jedanaest pripremnih utakmica, bez poraza je – op.a.). Kako sad razmišljam, odmorio bih stožerne igrače što se više može, pokušao vidjeti mogu li Grcić i Suton barem 5,6 minuta, ne zbog druge utakmice s Iranom, već da vidim koliko mogu u ovom trenutku nakon ozljeda. Očekujem kako će Iran biti još agresivniji jer njima nije lako izgubiti od Hrvatske, koja ih nikad do sad nije dobila. Ovako su slično reagirali i Talijani nakon prve izgubljene utakmice u Zadru. Nisu valjda mislili kako ćemo izgubiti utakmicu sao zato jer su treći na svijetu. Međutim, Italiju smo dobili i dan poslije. Ova naša reprezentacija priznaje samo teren. Ukoliko je suparnik bolji, neka pobijedi, ali s druge strane mi ćemo učiniti sve da se to ne dogodi, kao što je bio slučaj protiv Italije u obje utakmice u Zadru te sad u ovoj prvoj protiv Irana.

Hrvatska je čak 17 utakmica trpjela udarce Italije, samo dva puta je u tih prvih sedamnaest utakmica uspjela izbjeći poraz, odigrala neodlučeno, a potom je dobila 18. i 19. utakmicu. Protiv Irana bez pobjede u prvih šest ogleda.

- Igrali smo s Iranom u Splitu, na Hvar, u Istri, bili smo njihovi gosti. U proteklih šest utakmica dva puta je bilo neodlučeno, dok smo ostale izgubili. U tim utakmicama u kojima smo izgubili bili smo u još jedno, dvije utakmice rezultatski blizu, ali u svim tim utakmicama, pa i onima koje su završile neodlučeno, bili smo u podređenom položaju, uvijek su oni dominirali tako da je ovo nešto novo. Međutim, u zadnjih šest mjeseci Hrvatska je pokazala kako zna. S ovakvim pristupom možemo igrati protiv svakoga. Naravno, da bi bili još jači te mogli konkurirati za ono što svi sanjaju trebalo bi imati još najmanje četvoricu igrača u rotaciji. Ali, i ovako je dobro. Treba sačuvati ove igrače. Mi smo ovdje bez Luketina, bez Grcića, bez Sutona, bez trojice stožernih igrača. S njima bi dobili širinu. Ali, svi koji su ušli, pogotovo oni koji su igrali prvo poluvrijeme, opravdali su svoj dolazak u reprezentaciju – istaknuo je Stanković.

Hrvatska i Iran svoj drugi ogled igraju večeras u 20 sati u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Stanković će nakon dva ogleda s Iranom odrediti igrače, koji će od 8. do 11. travnja igrati u Ukrajini u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 'Mini vatrenima' su suparnici u skupini Crna Gora, Belgija i domaćin, Ukrajina. Pobjednik skupine ide izravno na EP, koje se igra početkom 2018. u Sloveniji, dok će drugoplasirani u dodatne kvalifikacije, koje se igraju u rujnu.

UTORAK, 4. TRAVNJA Čibača: Hrvatska - Iran (Dvorana Osnovne škole Župa dubrovačka/početak u 20 sati) 
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Pizzeriji Trica u Župi dubrovačkoj, Caffe baru AS u Čilipima te u Caffe baru What’s Up u Dubrovniku.

24. travanj 2024 17:01