StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/PRVI PUT U NOVOJ DVORANI U ŽUPI DUBROVAČKOJ

'MINI VATRENI' U ČIBAČI PROTIV TREĆE REPREZENTACIJE SVIJETA Mato Stanković: 'Nikad nismo dobili Iran!'

3. travnja 2017. - 11:40

Dosta je reći kako je Iran treći na svijetu, brončani s posljednjeg Svjetskog prvenstva, kako je aktualni prvak Azije i kako je to bio jedanaest puta. Onima koji nisu što se ono reče sto posto u malom nogometu, njima kad se spomene Iran, to ne govori kako je riječ o jednoj od najboljih reprezentacija svijeta. Međutim, malonogometni svijet zna tko je Iran. Nemojte zaboraviti kako su Iranci na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji izbacili Brazil – istaknuo je Mato Stanković, izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, koja će večeras i sutra, 3. i 4. travnja, u novoj školskoj dvorani u Čibači, na Mljekari, igra dvije prijateljske utakmice s Iranom.

- Igrali smo s Iranom dosta puta. Niti jednom ih nismo uspjeli pobijediti. Dva puta smo izborili remi. Bilo bi lijepo u tome uspjeti sad u Župi dubrovačkoj – poželio je Stanković.

Naravno, na prvo mjestu našoj reprezentaciji je dočekati spreman i kompletan kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo, koje igraju u Ukrajini od 8. do 11. travnja, a gdje su suparnici Belgija, Crna Gora te domaćin, Ukrajina. Prvo mjesto vodi izravno na Euro, koje će se početkom iduće godine igrati u Sloveniji, dok će drugi iz skupine u dodatne kvalifikacije, koje su na rasporedu u rujnu ove godine. Hrvatska je sa Stankovićem neizostavni sudionik završnice. Nastupila je na zadnja tri Eura.

- Već tri dana smo u Čibači, međutim, prvi put smo kompletni bili tek jučer. Dosta je ozlijeđenih igrača te moramo paziti.

Hrvatska je od kraja prošle godine odigrala deset pripremnih utakmica od kojih je dobila devet, a niti jednu nije izgubila.

- Došli smo do toga da bez problema igramo s reprezentacijama iz drugog i trećeg razreda, a da se nosimo s najboljima. Čak osam od deset utakmica smo odigrali u gostima. Samo dvije kod kuće i to protiv Italije, jedne od najboljih reprezentacija svijeta i obje smo dobili, a što su naše prve pobjede protiv Italije s kojom smo igrali dvadesetak puta. Opet smo na nivou na kojem smo bili 2015. godine kada smo na kvalifikacijama u Dubrovniku za Europsko prvenstvo u Beogradu bili najbolji i igrali najbolje. Međutim, sve ove pobjede u pripremama bih dao za uspjeh u kvalifikacijama. Ako ne odemo u Sloveniju na Euro, sve će se ovo dobro što smo do danas napravili brzo zaboraviti – jasan je Stanković.

Svoj mandat na klupi hrvatske reprezentacije Stanković je počeo okupljanjem na Grudi, u Konavlima krajem 2010. godine. Dva puta je pod njegovim vodstvom reprezentacija igrala kvalifikacije u Gospinom polju. Sad je prvi put u Župi dubrovačkoj gdje će večeras i sutra igrati protiv malonogometne velesile, Irana. Početak utakmica u dvorani na Mljekari je u 20 sati.

Na popisu hrvatske reprezentacije su Ivo Jukić, Vedran Matošević, Jakov Grcić, Kristijan Grbeša, Saša Babić, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Tihomir Novak, Josip Suton, Filip Bašković, Kristijan Postružin, Davor Kanjuh, Matej Horvat, Toni Jelavić i Ivan Mladina. Nakon ogleda s Irancima Stanković će odrediti sastav koji će igrati kvalifikacije za Euro u Ukrajini.

Ulaznice za susrete Hrvatska - Iran su već u prodaji, za svaku treba izdvojiti po 30 kuna, a mogu se kupiti u Pizzeriji Trica u Župi dubrovačkoj, Caffe baru AS u Čilipima te u Caffe baru What’s Up u Dubrovniku.

24. travanj 2024 20:52