StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVENSTVO DALMACIJE Zlatni Marin Zeko te štafeta 4 puta 50 slobodno!

3. travnja 2017. - 10:46

Jedanaest medalja osvojili su Jugaši na prvenstvu Dalmacije, koje je održano u Splitu, a na kojem su mogućnost nastupa imale plivačice rođene 2008. i mlađe, te plivači rođeni 2007. i mlađi.

- Program natjecanja je bio 100 mješovito, 25 leđno, 25 prsno, 25 slobodno, 25 leptir te štafeta 4 puta 50 slobodno. Nastupilo je 39 članova kluba koji su osvojili ukupno 11 medalja, i to dvije zlatne, tri srebrne i šest brončanih medalja. Prvak Dalmacije u pojedinačnoj konkurenciji  je Marin Zeko, a najbolja je bila naša muška štafeta 4 puta 50 slobodno u sastavu: Maroje Lukić, Tino Savinović, Marko Vuletić i Marin Zeko. U muškoj konkurenciji imali smo plivača na pobjedničkom postolju u svim disciplinama – istaknuli su u Plivačkom klubu Jug.

Marin Zeko osvojio je zlato na 25 metara leđno, srebro na 25 metara prsno i broncu na 100 metara mješovito. Tino Savinović je bio srebrni u disciplini 25 metara leđno i u 25 metara leptir. Broncu je osvojio Maroje Lukić na 25 metara slobodno i 25 metara leptir dok je na 100 metara mješovito bio četvrti. Marko Vuletić je osvojio broncu u disciplini 25 metara prsno, te je bio peti na 100 metara mješovito. Do pojedinačnih bronci u konkurenciji plivačica doplivala je Paula Damić na 100 metara mješovito i 25 metara leptir dok je na 25 metara prsno bila sedma. Plasmane među prvih osam još su izborili: Dora Lučić,  koja je bila osma na 100 metara mješovito i 25 metara leđno, Tara Vujasinović koja je bila peta u disciplini 25 metara prsno, te Ivan Franić koji je u istoj disciplini bio osmi. Druga štafeta Juga 4 puta 50 metara slobodno u kojoj su nastupili: Antoan Špilar, Luka Skopljaković, Lovro Stanković i Lukša Krstulović bila je osma.

Boje Juga u Splitu branili su pod vodstvom Andreja Drobca, Ivana Bilića i Joška Turka: Maroje Lukić, Tino Savinović, Marko Vuletić, Marin Zeko, Lukša Krstulović, Luka Skopljaković, Lovro Stanković, Antoan Špilar, Lukša Žarak, Đivo Baletin, Marko Čurlin, Paula Damić, Marko Dolina, Ivan Franić, Luka Gverović, Ivan Kristović, Juraj Kulušić, Dora Lučić, Matija Luetić, Noah Najcer, Marko Obradović, Frano Pavlić, Ivan Radonić, Bruno Tošović, Tara Vujasinović, Lovro Zvono, Miho Dobroslavić, Jakov Dobroslavić, Luka Gvozden, Joško Jelavić, Lukas Kristović, Mateo Matković, Matijas Miloš, Nika Ogresta, Nikola Perak, Vito Piantanida, Nemir Sarić, Vincent Vierda i Pjero Vuletić.

25. travanj 2024 18:16