StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP Kljunak izbacio doprvaka, prvak prošao!

2. travnja 2017. - 12:23

U četvrtfinalu Županijskog malonogometnog kupa igrat će Čilipi – Dunave, Gladius – Enkel, Pridvorje – Ponta te Sokol – Mećajac. Odlučeno je tako ždrijebom. Kada će se igrati, u petak, 7. travnja ili u subotu, 8. travnja, doznat će se najkasnije u utorak, 4. travnja. 

Mećajac je četvrtfinale izborio pobjedom protiv Omble. Pogodak za konačnih 2:1 postigao je Mateo Kljunak 15 sekundi prije kraja utakmice. Ombla, doprvak Županijske lige, povela je u 4. minuti pogotkom Josipa Buljana, a Mećajac je izjednačio u 9. minuti (Maro Mileusnić). Kad se očekivalo kako će o pobjedniku odlučiti kazneni udarci, pogodio je Kljunak.

Ponta je na kaznene udarce dobila Zmaja. Vodila je pogotkom Tonija Hojsaka u 7. minuti Zmaj je izjednačio četiri minute poslije pogotkom Marka Đurkovića. U odluci na kaznene udarce odlučio je prvi udarac. Vratar Ponte Jurica Mandić zaustavio je udarac Đura Trkovića. Marko Đurković i Ivo Mostahinić su potom bili precizni za Zmaj, ali su sva tri izvođača Ponte bila uspješna (Toni Hojsak, Kristijan Butjer i Željko Radoš).

Gladius je do 2. kola stigao pobjedom protiv Cavtata. Prvak Županijske lige poveo je nakon 19 sekundi igre (Stjepo Gavrilica), u 4. minuti je bilo 2:0 (Mateo Vodopić), a u 6. minuti već 3:0 (Matko Katičić). Tomislav Odak Blasco je postigao prvi pogodak za Cavtat u 10. minuti. Početkom nastavka Cavtat je preko Johna Daničića stigao na pogodak zaostatka (14. minuta). U preostalih deset minuta utakmice nije bilo pogodaka iako je Cavtat igrao na sve ili ništa, bez vratara te je Gladius u četvrtfinalu.

Čilipi su četvrtfinale izborili uspjehom 4:1 protiv Jadrana (Ante Rešetar u 9 i 17., Miho Miljanović u 23. te Leo Bogdanović u 24. minuti za Čilipe, a pogodak za konačnih 4:1 u posljednjoj minuti udarcem s 10 metara postigao je za Jadran Toni Mostahinić). Enkel je u četvrtfinale prošao bez igre. Plat nije došao na odigravanje utakmice. Dunave, Pridvorje i Sokol su bili slobodni u 1. kolu.

24. travanj 2024 04:31