StoryEditorOCM
OstaloJUDO

REKORD U GOSPINOM POLJU Sve jači i bolji Europski seniorski kup!

1. travnja 2017. - 20:16

Kvalifikacijskim borbama u 10 sati počeo je najveći sportski događaj u Dubrovniku ove godine, Europski seniorski kup, natjecanje na kojem najbolje judoke svijeta skupljaju bodove za svjetsku i europsku rang listu, bore se za mjesto na najvećim međunarodnim natjecanjima. Čitav judo svijet pogledava već sad i priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Kako bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama – poželjela je i Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika, kojoj je pod vodstvom trenera profesora Željka Đapića cilj upravo nastup u Tokiju 2020. godine. Ovo joj je prva prava seniorska sezona. Prošle godine je na najbolji mogući način zaključila nastup u mlađe seniorskoj konkurenciji ostvarivši svoj najveći uspjeh – naslov prvakinje Europe u kategoriji preko 78 kilograma. Šutalo će na tatami u Gospinom polju sutra, drugog dana Europskog seniorskog kupa na kojem je prošle godine osvojila prvo mjesto.

Ozljede su razlog zbog čega brojke trećeg izdanja Europskog seniorskog kupa nisu još i veće, ali opet je oboren rekord. Nastupa 268 judoka iz 27 zemalja s tri kontinenta. Podsjetnik, prvo izdanje okupilo je 130 judoka, dok je prošle godine nastupilo 209 natjecatelja iz 23 države. U Gospinom polju je sve više uspješnih judoka, osvajača medalja s najvećih natjecanja. Organizacija turnira, koju potpisuje Hrvatski judo savez i Judo klub Dubrovnik 1966., opet dobija samo pohvale. 

Prvog dana od članova klubova iz naše Županije nastupa dvojac Župe dubrovačke, Adrian Puljić i Iva Oberan. Stjepo Roko (Dubrovnik 1966.) je zbog ozljede morao u zadnji tren otkazati nastup u kategoriji do 73 kilograma. Nastupio je i Dubrovčanin Paulo Buterin, danas član splitskog Studenta. Puljić i Buterin su poraženi na startu te sad čekaju hoće li dobiti novu priliku u repasažu. Oberan je dobila prvu borbu...

Svečano otvaranje turnira je u 16 sati, a potom počinje finalni blok. Danas se u Gospinom polju dijele medalje u konkurenciji judaša u kategorijama do 60, do 66 i do 73 kilograma te judašica u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma.

20. travanj 2024 10:42