StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI SENIORSKI KUP Šutalo čeka....

Piše PSD.
31. ožujka 2017. - 23:55

Dan uoči početka Europskog judo kupa u Dubrovniku održano je službeno ždrijebanje natjecanja. U subotu i nedjelju nas očekuju vrlo zanimljive borbe, a Hrvatsku će predstavljati 48 judoka, među kojima zbog ozljede neće biti Barbara Matić. Službeno izvlačenje ždrijeba Europskog judo kupa održano je u Importanne Resortu te je određen put za judoke iz 26 država prema medaljama u Dubrovniku.

- Iznimno smo ponosni na Europski kup koji raste iz godine u godinu. Sport i turizam mogu napraviti puno zajedno, a u Dubrovniku se pokazuje prava sinergija toga – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Hrvatske judoke su zadovoljni ždrijebom, a prvo ime Europskog kupa, Ivana Šutalo, koja se bori u kategoriji preko 78 kilograma, na početku natjecanja dočekuje pobjednicu Zrinke Miočić i Francuskinje Dupin.

- To je «naša» kategorija, imamo pet predstavnica, u kojoj europska prvakinja Šutalo i Ivana Maranić imaju najviše šanse i nadam se hrvatskom finalu – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U Dubrovniku je trebala nastupiti i hrvatska olimpijka iz Rija, Barbara Matić (do 70 kg), ali zbog ozljede skočnog zgloba samo dan uoči ždrijeba, Splićanka će propustiti dubrovački turnir. Uz nju, Dubrovnik će zbog ozljede propustiti i Karla Prodan. U kategoriji do 52 kilograma Andrea Bekić, povratnica nakon ozljede, bori se s Francuskinjom Herate, a uspjeh bi bila medalja. U jednoj od najjačih kategorija za hrvatske judašice, do 57 kg, Tena Šikić i Tihea Topolovec bi se mogle naći u polufinalu.

- Zasigurno će i Iva Oberan biti vrlo motivirana da ukaže na sebe i pokaže dobre borbe – kaže Preradović, dok u kategoriji do 63 kg najjača hrvatska imena su Lucija Babić i Maja Blagojević koje su u istom dijelu ždrijeba.

U muškoj konkurenciji Marko Drašković u kategoriji do 66 kilograma dočekuje Lazića (BIH), dok se Marko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma bori protiv Talijana Ardizija. U kategoriji iznad 100 kg prvi nositelj je Ivan Čović i medalja bi bila pozitivan, ako ne i očekivani rezultat. U subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati.

20. travanj 2024 01:24